(VIDEO) O companie din Liban a lansat primul său model electric şi spune că va întrece Tesla

26 Aprilie 2021, 16:42
Ilie Toma
Valul lansărilor de noi şi noi modele electrice a ajuns şi-n ţări care n-au produs niciodată vreun automobil cu asemenea propulsie. Cea mai nouă lansare vine tocmai din Liban, e botezată Electra şi e primul automobil electric produs vreodată în această ţară.
Compania Electra are ceva timp de când e fondată, ba chiar, în stilul start-up-urilor occidentale, a şi prezentat primele sale modele în format digital, luând precomenzi pentru produse viitoare, însă electromobilul prezentat în week-end-ul trecut e primul construit pe viu şi din iulie ar trebui să înceapă şi livrările lui.
Numele deplin al modelului e Quds Rise şi e un soi de coupe cu două uşi şi două locuri. Caroseria e construită din fibră de sticlă, iar scheletul său e unul realizat din aluminiu uşor, astfel încât toată maşina, împreună cu bateria sa litiu-ion de 50 kWh, cântăreşte doar 1,100 kg. Coupe-ul e propulsat de un electromotor de 160 CP, montat pe puntea spate.
Electromobilul libanez promite o autonomie de tocmai 450 km, ceea ce înseamnă că ar consuma până la 12 kWh/100 km. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h e de 5 secunde, iar viteza maximă — de 165 km/h.
Nu se menţionează deocamdată nimic la capitolul siguranţă, or, un automobil cu caroserie din fibră de sticlă, care circulă cu 165 km/h, poate fi o capcană a morţii, dacă nu are siguranţa foarte bine gândită. Şeful Electra, Jihad Mohammad, declară doar că maşina a trecut cu brio certificarea din Liban. Tot el declară în video-ul de mai jos că a creat maşina nu neapărat pentru a concura cu Tesla, dar planurile sunt de a devenit numărul 1 mondial, doar că Tesla se află în calea succesului şi vor fi nevoiţi s-o depăşească în ascensiunea lor fulminantă. Desigur, declaraţia asta trebuie tratată cu o doză obligatorie de analiză critică şi scepticism.
Mai jos poţi vedea mai bine noul electromobil libanez, filmat pe viu. Acesta are o grilă frontală aurită, inspirată din moscheea Al Aqsa in Ierusalim. Producătorul libanez promite un preţ de fix sub 30,000 dolari pentru acest model.
0
1,184
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!