(VIDEO) Premieră: GMC Hummer se prezintă în caroserie clasică de SUV

5 Aprilie 2021, 09:02
Denis Godorozea
GMC diversifică oferta în gama Hummer EV cu o nouă variantă de caroserie, una clasică de SUV de această dată, care se va alătura pickup-ului debutat mai devreme. Modificările tehnice, însă, sunt minime din punct de vedere al sistemului de propulsie, iar în materie de design cele două versiuni pot fi distinse, fireşte, doar la posterior.
Din prima imagine putem deduce că SUV-ul este simţitor mai scurt în raport cu pickup-ul prezentat mai devreme, ce măsoară circa 5.5 metri în lungime. De altfel, până şi ampatamentul este diferit, Hummer SUV având 3,218 mm, pe când pickup-ul măsoară 3,445 mm între cele două punţi. Chiar şi aşa, Hummer SUV este un offroader tipic american, generos în spaţiu la bord, dar nu oferă şi 3 rânduri de scaune, preferând un compartiment de depozitare mai încăpător, care poate ascunde şi elementele detaşabile ale caroseriei, precum plafonul ce poate fi eliminat în totalitate, precum şi în cazul Hummer EV pickup.
Pentru Hummer EV SUV este prevăzută o suspensie pneumatică cu diferite regimuri de funcţionare şi gardă la sol ajustabilă, ce măsoară standard 257 mm, iar în regimul Terrain Mode aduce un surplus de 45 mm. Bateria este situată în podeaua offroader-ului, fiind acoperită de scuturi metalice, iar astfel Hummer EV nu se teme de vaduri cu adâncimi de până la 600 mm. Opţional clienţii vor putea bifa o pregătire şi mai avansată pentru aventuri în offroad, ce va aduce un regim adiţional de rulare, Extract Mode, în care garda la sol poate atinge 404 mm. Ca şi în cazul pickup-ului, Hummer SUV poate avea direcţie integrală cu regimul inclus CrabWalk, când toate roţile virează în aceeaşi direcţie, offroader-ul fiind capabil să circule diagonal.
În raport cu pickup-ul, Hummer SUV nu va avea versiuni de top cu peste o mie de cai putere. Versiunea EV SUV Edition One prevede o motorizare de top cu o putere cumulativă de 842 CP şi 15,590 Nm. În aceste condiţii electromobilul poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în doar 3.5 secunde, iar bateria de generaţie nouă, dezvoltată în parteneriat cu LG Chem, va promite o autonomie maximă de 480 km. Vor exista ulterior şi interpretări mai accesibile, cu mai puţină putere, dar cu o autonomie ceva mai generoasă.
Pickup-ul GMC Hummer EV urmează să fie lansat oficial pe piaţa nord-americană în cea de-a doua jumătate a acestui an, însă SUV-ul se va lăsa aşteptat încă aproape doi ani, urmând să apară în ediţia de lansare abia în 2023. Aceasta va avea un preţ de 106 mii dolari americani, iar versiunile incipiente vor fi disponibile şi mai târziu de atât — în 2024 va fi lansată versiunea Hummer EV2 SUV, dotată cu 2 motoare electrice, ce livrează 634 CP şi 10,033 Nm. Aceasta va avea şi o baterie mai compactă ce va asigura autonomii de cel mult 400 km. Preţul de pornire pentru cel mai accesibil Hummer EV SUV va fi de 80,000 dolari americani.
0
1,892
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!