(VIDEO) Premieră: Skoda Kodiaq facelift aduce un nou benzinar pentru versiunea de performanţă RS

13 Aprilie 2021, 11:47
Denis Godorozea
Skoda prezintă în premieră mondială SUV-ul Kodiaq în versiunea actualizată. Facelift-ul de mijloc de carieră s-a lăsat aşteptat, dar cehii nu s-au grăbit să introducă careva modificări pe fundalul succesului înregistrat de vârful de gamă pe toate pieţele unde este prezentat. Din acelaşi motiv şi facelift-ul de mijloc de carieră nu introduce careva modificări dramatice în designul exterior şi ambianţa interioară.
De altfel, modificările stilistice pregătite de cehi au fost dezvăluite ceva mai devreme cu o serie de imagini de teasing. Facelift-ul aduce forme revizuite pentru blocurile optice frontale, etajate, ce au devenit mai compacte acum.
Calandrul menţine formele distinctive, caracteristice tuturor modelelor din Mlada Boleslav, dar a devenit ceva mai mare şi are o structură interioară regândită. La posterior, pe partea de sus a hayon-ului, Kodiaq s-a ales cu un eleron integrat nou, iar blocurile optice au acaparat o suprafaţă mai mare pe aripile posterioare, însă semnăturile distinctive LED nu au suferit careva modificări consistente.
În continuare va fi disponibilă o mare varietate de versiuni şi nivele de echipare, printre care interpretările Laurin & Klement, Sportline şi Kodiaq RS. Cea din urmă a căpătat o bară de protecţie inspirată de la Octavia RS, cu multiple prize de aer pe când bara de devenit niţel mai compactă, ceea ce-i oferă un aspect mai atletic versiunii sportive Kodiaq.
Câteva surprize au fost pregătite la interior, unde şoferul şi pasagerul faţă dispun de scaune noi, mai confortabile şi cu suport lateral mai profilat. Tot aici este inclusă funcţia de încălzire şi ventilare, dar şi masaj în versiunile de top. Planşa de bord nu a suferit modificări în materie de design, cu excepţia noului volan stilat cu 2 spiţe, dar cehii vor oferi câteva variante noi de tapiserie şi inserţii decorative. Sistemele de asistenţă şi siguranţă activă au fost completate cu o versiune nouă Crew Protect Assist, ce monitorizează traficul de la posteriorul maşinii în mers, printr-un radar, pentru a preveni riscurile unui impact.
Gama motorizărilor rămâne, în mare parte, aceeaşi. În funcţie de piaţă, Skoda Kodiaq poate fi echipat cu două versiuni diesel pe baza motorului 2.0 TDI, pe când versiunile pe benzină, trei în total, sunt reprezentate de unităţile 1.5 TSI şi 2.0 TSI. Gama motorizărilor oferă un diapazon de puteri maxime cuprinse între 150 şi 245 CP. Cel mai puternic model din gamă rămâne a fi Kodiaq RS, care odată cu facelift-ul a beneficiat de noul benzinar 2.0 TSI din seria EVO a celor de la Volkswagen Group. Motorul generează 245 CP.
Skoda Kodiaq facelift va ajunge în showroom-urile europene din luna iulie a acestui an. Preţurile versiunii actualizate vor fi dezvăluite mai aproape de startul livrărilor. Imediat cu debutul comercial, cumpărătorii vor putea alege dintre versiunile clasice Active, Ambition, Style şi versiunea de lux Laurin & Klement. Pentru amatorii unui stil mai activ de condus vor fi disponibile versiunile Sportline, cu suspensie modificată dar motoare standard, şi varianta de top Kodiaq RS.
0
2,684
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!