(VIDEO) SUV sau break de performanţă: Audi RS6 se duelează cu Lamborghini Urus

3 Aprilie 2021, 11:12
Ilie Toma
Fanii Audi, dar şi cunoscătorii modelelor de performanţă, ştiu că Audi RS6 e poate cel mai excepţional şi delicios break de performanţă, care-şi menţine demenţa jovială generaţie după generaţie şi nu de puţine ori magnetul cu care atrăgea atenţia se datora şi faptului că motorul de sub capota sa era aproape identic cu cel de pe modele Lamborghini. Ştiţi şi voi, acelaşi grup VW, sinergie şi soluţii oarecum logice.
Actualul Audi RS6 Avant, pentru că aşa sună denumirea completă, are sub capotă un motor V8 biturbo de 4.0 litri, capabil să dezvolte 600 CP şi 800 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h ţine doar 3.6 secunde, iar viteza maximă e limitată, oficial, la 250 km/h, dar sunt nenumărate cazurile când exemplare RS6 cu limitatorul dezactivat reuşesc să atingă viteze de 310-320 km/h pe autostrăzile germane!
SUV-ul Lamborghini Urus, pe de altă parte, e unul din cele mai dorite modele de înaltă performanţă din lume, pentru că e SUV şi pentru că are emblema aia magică de Lamborghini pe el. Dar, sub capotă se află exact acelaşi motor de 4.0 litri V8 biturbo, doar că aici el a fost setat să dezvolte 650 CP şi 850 Nm. Cei 50 CP şi 50 Nm în plus faţă de Audi RS6 au fost necesari pentru a menaja greutatea suplimentară de circa 150 kg şi rezistenţa aerodinamică mai mare a SUV-ului, în comparaţie cu break-ul, dar timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h e exact acelaşi în rezultat, de 3.6 secunde. Viteza maximă, însă, aici nu e limitată, şi constituie 305 km/h.
Totuşi, în condiţii mai realiste, de stradă sau de circuit, acolo unde nu neapărat se ating vitezele maxime, ci contează acceleraţiile, frânările şi manevrabilitatea dată de un centru de greutate corect şi o suspensie corectă, cele două modele par foarte echivalent echipate pentru a se duela de la egal la egal. Dar ce spune practica, în comparaţie cu teoria?
Cei de la Top Gear au organizat duelul despre care vorbim între cele două maşini. În stilul lor, cu un pic de umor şi o provocare interesantă de circuit, dar şi cu doi şoferi cu abilităţi un pic diferite de a conduce. A învins Audi RS6 Avant, condus de şoferul mai experimentat, însă la o diferenţă de doar 4 secunde.
Un alt video, publicat ceva mai devreme de către britanicii de la carwow, tot cu un duel între cele două modele, a relevat o situaţie de performanţe aproape identice între cele două în unele situaţii, şi la o diferenţă un pic mai notabilă în altele, dar întotdeauna Audi RS6 a învins Lamborghini.
Aşadar, te invităm să vezi cele două video-uri de mai jos din pură plăcere, apoi spune-ne în comentarii, dacă banii n-ar fi o problemă, tu pe care din cele două le-ai alege — Audi RS6 Avant sau Lamborghini Urus, şi de ce?
0
2,216
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!