(VIDEO) Semaforul roşu plus săgeată verde nu echivalează cu culoarea verde: un accident tragic, la un pas de a se produce în Chişinău

9 Aprilie 2021, 08:12
Redacţia PiataAuto.md
De mai mulţi ani în Moldova, la unele intersecţii unde traiectoriile de deplasare permit acest lucru, s-au instalat săgeţi verzi adiţionale la semafoare, iar regula lor e simplă şi uşor de înţeles: dacă arde culoarea roşie a semaforului, şoferii au dreptul, dar nu sunt obligaţi, de a se deplasa pe direcţia indicată de acea săgeată verde, însă DOAR după ce opresc (ca la semnul STOP), cedează trecerea tuturor pietonilor şi a vehiculelor care circulă la culoarea verde a semaforului, iar ulterior, dacă fluxul de pietoni şi transport se eliberează şi permite, se pot deplasa în direcţia indicată de săgeată.
Acest lucru e valabil chiar şi în intersecţiile unde singurul drum intersectat e cu sens unic şi nu pot exista intersectări de trafic, ca în intersecţia din aceste imagini, a străzilor Mihail Kogălniceanu şi Constantin Stere. Pot exista pietoni, însă, şi chiar dacă nu ar exista nimeni, nici o maşină şi nici un pieton, oprirea înainte de continuarea deplasării pe direcţia săgeţii verzi tot e obligatorie.
Un şofer al unui VW Caddy, a fost la un pas de provocarea unui accident tragic ieri, atunci când a ignorat cu desăvârşire regulile de mai sus la intersecţia menţionată. Acesta a ales să treacă intersecţia în viteză, fără vreo intenţie de a opri. Doar că în acel moment strada era traversată regulamentar de un copil, care a fost la o clipă distanţă de a fi spulberat de acest vehicul. Şoferul VW-ului a frânat în ultimul moment, iar copilul e reuşit să alerge şi să se ferească din faţa maşinii. Apropo, din imaginile video de mai jos se pare că în momentul frânării VW-ului, acestuia nici măcar nu-i arde nici un stop.

Sursa video: Facebook / grupul GBM / Iulie Vasluianu
0
7,572
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!