(VIDEO) Trei maşini total diferite, dar performante, concurează pe circuit: tracţiune faţă vs spate vs 4x4

7 Aprilie 2021, 12:31
Ilie Toma
Unul din jurnaliştii auto britanici, pe nume Matt Watson, a realizat un experiment interesant de circuit cu 3 automobile sportive total diferite ca puteri, concept şi chiar şi tip de tracţiune, dar în acelaşi timp toate trei au câteva elemente în comun: sunt modele de performanţă şi sunt cele mai accesibile sportive din gama mărcilor de care aparţin.
Unul dintre ele e Ford Fiesta ST, model cu tracţiune faţă şi cu bară de torsiune pe puntea spate, care e propulsat de un motor turbo de 1.5 litri, în 3 cilindri, care livrează 200 CP şi 290 Nm. Frânele maşinii au fost criticate, însă, ca încălzindu-se repede, iar acelaşi simptom l-am menţionat şi noi în testul nostru drive cu Ford Fiesta ST pe serpentinele de pe Transfăgărăşan, România.
Cel de-al doilea model, cu tracţiune integrală, e noua Toyota GR Yaris, fiind vorba de un exemplar care aparţine chiar jurnalistului şi de care acesta e pur şi simplu încântat. Şi e clar de ce, or, acum câteva săptămâni, noi spuneam că acesta e poate cel mai genial automobil lansat în lumea auto în ultima vreme. Modelul are cel mai mare motor cu 3 cilindri din lume, de 1.6 litri, de 264 CP şi 360 Nm. Maşina vine cu suspensie spate multilink şi o plăcere de condus fantastică, iar pe deasupra şi o precizie admirabilă pe circuit.
Şi, în fine, cel de-al treilea model, cu tracţiune spate, e cel mai compact model BMW M, M2 CS, adică ediţia ceva mai puternică a lui M2. Noi am condus M2-ul standard acum câţiva ani pe circuitul Hungaroring din Ungaria şi ştim cât de delicios poate fi acesta. Sub capota ediţiei M2 CS din video-ul de mai jos, însă, motorul de 3.0 litri scoate 450 CP şi 550 Nm, toţi trimişi pe puntea spate.
Înainte de a vedea video-ul de mai jos, care din ele crezi că a fost mai rapid în a face un tur complet pe circuit? Cât de mare a fost diferenţa dintre ele? Îţi păstrăm plăcerea de a afla răspunsul din filmuleţ.
0
1,288
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!