Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un Mercedes E55 AMG W211 obosit, cu parcurs de 375 mii km, transformat într-o maşină superbă, de un singur om

23 Aprilie 2021 - 20:03
Ilie Toma
Câţi dintre noi se încumetă să-şi facă singuri lucrările la maşină — să schimbe uleiul şi filtrele, sau chiar să schimbe vreo piesă mai complicată ori vreo lucrare mai sofisticată? La maşinile noi e clar, garanţia te cam impune să mergi la service-ul oficial, dar la cele de o vârstă mai înaintată cei mai mulţi pur şi simplu nu mai ajung să facă ei vreo lucrare la maşină, fiind mult mai simplu să meargă la mecanic sau la un service şi să plătească bani pentru ceea ce au nevoie.
Totuşi, cei care ajuns să lucreze chiar ei la propria maşini, simt de obicei o satisfacţie aparte, mai ales când văd cu fiecare nouă zi rezultatul muncii lor. Un american din Chicago, foarte priceput în construcţia maşinilor, de altfel, şi-a filmat de curând o asemenea experienţă înălţătoare, pe care a avut-o cu un clasic Mercedes-Benz E 55 AMG din generaţia W211.
Acesta a cumpărat un exemplar vechi şi obosit de E 55 AMG în caroserie break, din 2005, care avea peste 232,000 mile la bord, echivalentul a aproape 375,000 km! Şi, în starea în care era, l-a cumpărat cu doar 7,000 dolari SUA! Maşina fusese relativ bine întreţinută până la un moment dat, dar se pare că pe urmă lista de probleme şi reparaţii l-a copleşit pe fostul proprietar, aşa că Mercedesul a stat cam un an nemişcat, până a fost vândut celui care l-a cumpărat cu gândul de a-l renaşte. Şi noul cumpărător n-a greşit alegând modelul ăsta, chiar dacă starea lui era îngrijorătoare — în SUA s-au vândut doar 193 asemenea Mercedesuri E 55 AMG, din generaţia asta, ceea ce transformă modelul într-unul extrem de rar şi căutat în State. Iar pe lângă asta, generaţia asta de E-Class AMG e pur şi simplu savuroasă, cu motorul ăla V8 supraalimentat, de 5.5 litri, cu plăcerea cu care se dezlănţuie şi se conduce modelul.
Când a adus-o în garajul său, maşina avea tot bordul plin de notificări şi avertizări. La conectarea unui calculator de diagnosticare, lista cu erori era pur şi simplu uriaşă, ele venind de peste tot, şi de la cutia de viteze, şi de la senzorul ABS şi de la multe alte componente, pe care, ca să le repari la un service oficial, ar trebui să cheltui o avere.

Americanul a făcut însă aproape toată munca singur. Unele piese le-a comandat la un service oficial, însă lucrările de schimbare a lor le-a făcut individual. A avut nevoie de ceva ajutor la înlocuirea părţilor ruginite de la aripi, şi apoi la polişarea finală. În schimb, a desfăcut cutia de viteze cu mâinile lui pentru a lucra la blocul de valve, a scos partea frontală a motorului pentru a înlocui pompa de apă, a scos senzorul de ABS de la roata spate şi tot el a făcut şi curăţarea maşinii.
Într-un final, după 5 săptămâni de muncă acest Mercedes-Benz E 55 AMG era nerecunoscut. Nici o avertizare pe bord, performanţa deplină a motorului a revenit, cutia schimbă perfect, suspensia funcţionează ireproşabil şi mai ales aspectul maşinii s-a schimbat total, ea renăscând cu adevărat într-un superb exemplar. Din cauza parcursului mare a maşinii, americanul nu pretinde la vreun statut de colecţie pentru ea. A făcut-o mai mult pentru ca s-o poată savura în fiecare zi, fără a se limita la cifra kilometrilor parcurşi şi a se gândi la un eventual cumpărător viitor, care ar putea-o dori peste nu ştiu câţi ani. O savurează el, aici şi acum, cât îi pofteşte inima, pentru că tot el a muncit la readucerea ei la condiţie.
Poţi vedea în video-ul de mai jos întreg procesul de restaurare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter