Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un american şi-a pus un motor de Tesla pe BMW-ul său Seria 3 E30

24 Aprilie 2021 - 21:53
Ilie Toma
Pentru mulţi din fanii BMW generaţia E30 a Seriei 3, în toate formele sale de caroserie, rămâne a fi unul din cele mai adorate modele bavareze. Dar un fan american al modelului, şi totodată un proprietar al unui E30 Cabrio, a făcut un pas, pe care unii l-ar putea trata drept blasfemie, iar alţi drept inovaţie.
Americanului îi spune John Wolk şi el are acest E30 de foarte mult tip. E un 325i, sau mai bine zis, a fost cândva. La un moment dat, mai mulţi ani în urmă, John şi-a dorit o putere mai mare pentru E30-ul său şi primul mare schimb de motor a fost în favoarea unui V8 de origine GM, renumitul motor LS, care stă pe tot ce e mare şi puternic din mărcile produse de GM. Deja atunci BMW-ul său devenise demenţial de rapid.
Însă, după ceva timp, John şi-a dorit un alt proiect pentru maşina sa, aşa că a scos V8-ul imens de sub capotă şi a luat un electromotor de la o Tesla Model S P85. Adaptarea n-a fost o treabă simplă, or, BMW-ul E30 n-avea spaţii corecte prevăzute pentru instalarea unui electromotor sau a unor baterii, dar după multă muncă, modificarea a ajuns la final.
În rol de baterii au slujit două seturi de la modelul Chevrolet Bolt, pe care le putea înărca iniţial doar la prize AC, apoi a făcut şi o conversie pentru prize DC. În total, BMW-ul său are acum o capacitate de 32 kWh d a bateriilor, ceea ce-i poate asigura cam 160 km autonomie. N-a pus baterii de Tesla, pentru că acelea l-ar fi costat cam 16,000 dolari, în timp ce soluţia de pe Bolt l-am costat cam 4,500 dolari.
John a făcut modificări şi la suspensie, schimbând şi arcurile, şi amortizoarele, punând şi coil-overe, reducând şi garda la sol niţel. Însă a păstrat interiorul original, retapisându-l pentru a-l împrospăta.

Cât de rapid este acum E30-ul său? John nu măsurase către momentul filmării, însă a spus-o simplu — odată cu noul electromotor, nu mai ratează niciodată o culoare galbenă a semaforului.
Cel mai important, BMW-ul lui John a rămas unul cu tracţiune spate, iar datorită cuplului imens, disponibil instantaneu, acesta poate derapa controlat cu uşurinţă!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter