(VIDEO) Un youtuber american îşi construieşte de la zero un propriu supercar cu motor V10 de Viper

2 Aprilie 2021, 16:57
Denis Godorozea
Un nou proiect nebunatic demarat de un entuziast iscusit şi-a făcut apariţia pe YouTube. În noul său proiect Casey Putsch, un vlogger pasionat de supercar-uri, vrea să construiască un supercar de la zero, cu şasiu propriu, preluând tot ce e mai bun de la industria auto contemporană şi de epocă. Supercar-ul are un design şi siluetă inspirate de la sportiva Nissan GTP ZX-Turbo, însă aici se cam limitează tangenţele cu modelul nipon, or celelalte componente sunt preluate sau ochite de la diverse bijuterii pe patru roţi, ce vor forma un coctail incendiar la final.
Inima acestui supercar nenumit încă va fi benzinarul aspirat natural V10 de 8.0 litri, preluat direct de la cea de-a doua generaţie Dodge Viper, produsă timp de 4 ani până în 2003. Însă în cazul tuturor generaţiilor a viperei americane motoarele imense erau amplasate în faţă, pe când proiectul dezvoltat de Putsch va avea motorul la posterior, imediat după cabina pilotului.
Suspensiile şi toate elementele exterioare şi interioare aparţin autorului proiectului şi sunt originale, dar pe lângă motor împrumutată va fi şi transmisia. Casey Putsch vrea să cupleze motorul Viper-ului la cutia manuală a lui Porsche 911 Turbo din generaţia 996. Iar dacă aceste simbioze dintre bolizi niponi-americani-germani par să fie insuficiente, aflăm că autorul a şi ochit deja ventilatorul posterior de la bolidul creat de Gordon Murray, pentru o forţă de apăsare mai bună la viteze maxime.
Proiectul este încă în derulare, iar Casey Putsch a publicat un clip video cu actualizări despre starea actuală a propriului bolid, pe care îl puteţi urmări mai jos.
0
1,508
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!