Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Zeci de maşini şi motociclete sovietice, descoperite în stare aproape nouă într-un hangar din Rusia

5 Aprilie 2021 - 15:53
Ilie Toma
Acest hangar, descoperit în Rusia, e cu siguranţă deţinătorul unei comori uriaşe, formate din zeci de automobile produse acum 30-40 de ani, conservate într-o stare excepţională.
Nu, maşinile n-au fost uitate aici, ci au fost îngrijite, vânate şi puse aici pentru a fi păstrate şi conservate. Din câte se pare, hangarul aparţine unui om de afaceri rus, mare pasionat de maşini sovietice, tot el şi cofondator al unui muzeu de specialitate.

Ei bine, un canal de YouTube din Rusia a vizitat de curând acest hangar pentru a descoperi tot ce se ascunde la interior. Iar ceea ce-au descoperit aici e pur şi simplu fascinant, atât prin starea maşinilor, cât şi prin numărul şi variaţia lor.
Spre exemplu, aici există o Lada 2108 Fun, creată în anii ’80 de către o companie de tuning din Germania, pe nume BOHSE. Practic, partea din spate a acoperişului era tăiată şi maşina devenea un soi de semi cabrio, sau, cum se mai obişnuieşte a spune în zilele noastre, un Landaulet. Sub capotă germanii aplicau pe motor inscripţia System by Porsche, şi nu minţeau, pentru că motorul lui Lada 2108 a fost dezvoltat cu ajutorul inginerilor Porsche, aşa cum vă spuneam noi într-un articol detailat la această temă.
Pe lângă asta, în acelaşi hambar există o mulţime de exemplare Lada 2103, Lada 21013, Lada 21011, Lada 2102, Lada 2104, Niva şi chiar o limuzină prezidenţială ZIL. Unele maşini au parcursuri de genul a 100-200 km pe odometrul lor, fiind încă învăluite în lubrifiant de uzină. Altele au câteva zeci de mii, dar oricum arată ca şi noi.
Mai mult ca atât, în hambar se mai regăsesc şi câteva motociclete Ij şi Ural, împachetate în structurile de lemne originale, aşa cum se livrau ele de la uzină!
Iar cireaşa de pe tort e un ZAZ 968-M tăiat în jumătate, folosit, probabil, ca exemplar expoziţional cândva. Într-un cuvânt, un garaj plincu bijuterii şi rarităţi, pe care-l puteţi vedea în video-ul de mai jos! Puteţi include şi subtitre cu traducere automată în limba dorită.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter