Viitoarea generaţie Audi A6 va fi electrică şi va aduce un design absolut nou

19 Aprilie 2021, 12:14
Denis Godorozea
Audi a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai conceptul viitoarei generaţii A6 în varianta electrică e-tron. Prototipul debutat în China, potrivit celor de la Audi, este apropiat în proporţie de 95% de versiunea de serie, care va ajunge pe linia de producţie abia anul viitor, şi pentru prima dată sedanul va avea inclusiv o interpretare electrică e-tron.
O altă noutate importantă adusă de conceptul A6 e-tron este noua platformă PPE, sau Premium Platform Electric, una absolut nouă pentru constructorul german. Deci, maşina din imagini nu are careva tangenţe cu SUV-urile e-tron, coupe-ul e-tron GT sau noile Q4 e-tron, bazate pe platforma modulară MEB, comună cu modelele din seria Volkswagen ID. La rândul ei, platforma PPE este dedicată în exclusivitate modelelor premium de dimensiuni mari.
Cu schimbul de generaţii, dacă varianta de serie A6 va menţine formele conceptului actual, sedanul va fi mărit în dimensiuni cu aproximativ 26 mm în lungime (până la 4,960 mm), dar şi mai mult în lăţime, cu 74 mm, până la 1,960 mm. Ei bine, A6 nici nu va mai fi un sedan clasic, de altfel, or constructorul a optat pentru o formă apropiată de coupe-urile cu 4 uşi, dar cu capacul portbagajului ochit la liftback-uri.
Habitaclul maşinii nu a fost dezvăluit deocamdată, dar cel mai probabil va reprezenta o evoluţie a interiorului oferit pe electromobilele actuale Audi. Mai important şi promiţător este substratul tehnic, original în cazul noii platforme. Conceptul este propulsat de două motoare electrice cu putere cumulativă de 476 CP şi 800 Nm în cadrul sistemului de tracţiune integrală quattro, iar asta va fi o versiune de mijloc în gama motorizărilor. În această ipostază electromobilul accelerează până la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde.
Pentru concept a fost inclusă o baterie cu capacitate de 100 kWh, ce promite autonomii de până la 700 km conform standardului WLTP. De la o sursă de curent continuu maşina poate alimenta cu până la 270 kW, ceea ce poate asigura autonomii de 300 km în doar 10 minute petrecute la priză. În proporţie de la 5% la 80% A6 e-tron poate fi încărcat în 25 minute.
Conceptul va fi urmat de debutul versiunii de serie Audi A6 de generaţie nouă. Conform planurilor, premiera va avea loc pe parcursul anului viitor, însă în showroom-uri, cel puţin varianta electrică, îşi va face apariţia nu mai devreme de anul 2023.
0
2,083
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!