Volkswagen ID.4 s-a ales cu premiul Automobilul Anului 2021 în lume

21 Aprilie 2021, 11:57
Denis Godorozea
Crossover-ul electric Volkswagen ID.4 a fost numit Automobilul Anului 2021 în lume — modelul german a câştigat lupta împotriva compactelor Honda e şi Toyota Yaris. Tradiţional, juriul World Car of the Year au selectat câştigători în câteva categorii secundare, iar aici au avut loc surprize mai intrigante.
De menţionat, că după ce s-a ales cu titlul Automobilul Anului în Europa, Toyota Yaris nu a reuşit să atingă performanţe similare în concursul internaţional, fiind nominalizată în mai multe categorii.
De exemplu, pe lângă marele premiu compacta Yaris a luptat pentru premiul Automobilul Urban 2021, alături de Honda Jazz şi Honda e, cel din urmă electromobil reuşind să cucerească victoria în această categorie.
În categoria maşinilor de lux premiul a fost ridicat de limuzina Mercedes-Benz S-Class de generaţie nouă după o luptă inegală cu concurenţi precum Land Rover Defender şi Polestar 2 — ei bine, aici concurenţii chiar nu prea aveau şanse. În schimb, Defender s-a ales cu premiul secundar pentru cel mai bun design.
Ca şi în cazul lui S-Class, categoria maşinilor de performanţă a fost dominată de Porsche 911 — supercar-ul iconic a luptat aici în finală cu modele precum Audi RS Q8 şi Toyota GR Yaris.
0
2,209
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!