Volvo a devenit singurul constructor auto cu calificativul Top Safety Pick Plus atribuit întregii game de modele

27 Aprilie 2021, 13:40
Denis Godorozea
Volvo a devenit primul şi deocamdată singurul constructor auto din lume, care s-a ales cu calificativul maxim Top Safety Pick Plus (TSP+) din partea americanilor de la IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) pentru întreaga gamă de modele. Amintim că IIHS este organizaţia independentă care organizează la ora actuală cele mai severe teste de siguranţă cu impact şi pentru sistemele active.
Aşadar, după ce electromobilul Volvo XC40 Recharge a obţinut calificativul maxim TSP+ din partea IIHS în urma rundei recente de teste de siguranţă, întreaga gamă Volvo se poate lăuda cu sigla respectivă în SUA. Ei bine, asta până la lansarea comercială a noului Volvo C40 Recharge, primul SUV electric cu siluetă coupe şi cel de-al doilea SUV electric suedez. Dar dacă e să ţinem cont de faptul că proaspătul C40 are un substrat tehnic apropiat de XC40 Recharge, putem anticipa rezultate similare în testele de siguranţă americane.
Calificativul TSP+ este atribuit de organizaţia americană doar vehiculelor ce fac faţă exemplar testelor severe cu impact în diverse zone ale caroseriei, dar şi testelor sistemelor de siguranţă activă. Volvo menţionează că sistemele de siguranţă pasivă şi activă obligatorii pentru obţinerea calificativului maxim sunt incluse standard pe toate modelele, începând cu nivelele de echipare standard. Printre acestea se numără sistemele de frânare automatizată de urgenţă şi pachetul maxim de airbag-uri incluse la bord.
0
1,075
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!