Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Aceasta e chiar legenda: un Dodge Charger R/T, cu motor de V8 de 8.7 litri şi putere imensă, scos la vânzare în Germania

26 Mai 2021 - 19:24
Ilie Toma
Adevăratul, legendarul Dodge Charger clasic s-a produs doar câţiva ani, dar e o legendă ce domină cultura auto. Iar dacă vorbim de ediţia Dodge Charger R/T, ea a fost şi mai limitată în timp şi număr de exemplare produse. Dar faima ei a făcut înconjurul lumii, azi exemplarele restaurate costând adevărate averi şi fiind vânate de colecţionari din toată lumea. Ce e atât de magnific în acest model şi acest exemplar, deci?
Ei bine, în primul rând e un muscle-car clasic, or, noi vorbim de un Dodge Charger din 1968, un an foarte bun pentru acest model. În al doilea rând, exemplarul scos la vânzare în Germania e un Charger R/T, unde R/T venea de la Road/Track şi era versiunea de performanţă demenţială a lui Charger, un fel de M Competition de azi, un fel de Hellcat sau orice vă vine în minte. Puterea supremă, cu alte cuvinte.
Modelul ăsta a figurat în filmul Bullit, care l-a şi făcut renumit şi adorat, apoi l-am putut vedea în nenumărate pelicule, atunci când se dorea un simbol al performanţei supreme.
Dodge Charger R/T avea în 1968 un motor V8 Hemi de 7.0 litri sub capotă, care livra 431 CP şi 664 Nm pe atunci! Dar exemplarul ăsta a primit un alt motor legendar al grupului, supraalimentat, tot V8 şi tot de o cilindree care pare azi neverosimilă, uriaşă pur şi simplu: 8.7 litri! Da, exemplarul ăsta verde din Germania are 8.7 litri sub capotă, din care scoate o putere demenţială de 600 CP! Şi pentru că e Germania, iar motorul e totuşi unul original de Dodge, maşina a fost omologată cu noul său propulsor, ba chiar i s-a atestat şi valoarea sa istorică!
Sigur, starea ei impecabilă de azi se datorează unei restaurări ample, dar şi a unui neamţ care a ţinut la ea ca la ochii din cap, din 2012 până azi, de când o are. Unii ar putea acuza schimbul de motor, dar adevărul e că nu prea se mai găsesc R/T-uri în formă neatinsă, iar acesta e unul ale cărui modificări s-au făcut foarte calculat şi iscusit, iar azi e unul din exemplarele Charger R/T cele mai autentice şi impecabile pe care le poţi găsi în Europa.
Aşa că nu e de mirare că e vândut la un preţ la fel de uriaş ca şi motorul său. Tocmai 109,500 euro se cer pe el, şi nici un cent mai puţin.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter