Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta este primul autobuz electric din România: ATP Bus e-Up City

17 Mai 2021 - 16:19
Denis Godorozea
Compania ATP din Baia Mare anunţă lansarea primului autobuz electric românesc. Creaţia celor de la ATP a fost numită e-Up City, iar în viitorul apropiat urmează să ajungă pe străzile oraşelor româneşti, fiind omologat pe teritoriul Uniunii Europene. Conform caracteristicilor anunţate de producător, autobuzul oferă o autonomie decentă pentru cursele urbane, dar şi locuri suficiente pentru aproape 100 de pasageri.
ATP Bus e-Up City a fost elaborat de forţele constructorului din Baia Mare, designul fiind elaborat de designeri români. Deocamdată, însă, autobuzul pare să nu fie gata de producţia de serie, or constructorul a dispus o serie de teste, demarate pe drumurile publice în 1 mai 2021. Ei bine, cei de la ATP oferă caracteristici exacte despre primul autobuz electric românesc.
Noul e-Up City este echipat cu baterii livrate de constructorul chinezesc CATL, care cooperează cu diverşi constructori auto din întreaga lume, inclusiv cu concernul BMW. ATP nu dezvăluie capacitatea bateriei, dar susţine că aceasta poate asigura o autonomie minimă egală cu 200 km în mediul urban, iar la solicitare autonomia poate fi extinsă până la 360 km. Rezervele bateriei pot fi suplinite timp de 3-5 ore.
În lungime autobuzul atinge 12.2 metri, oferind în această configuraţie până la 83 locuri la bord. Vor fi disponibile şi versiuni cu până la 95 locuri, cel mai probabil în interpretări cu ampatament mărit. Autobuzul este pus în mişcare de un motor electric livrat de Dana Prestolite. Deocamdată ATP nu menţionează vreun termen stabilit pentru startul livrărilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter