Atenţie la maşini, şoferi din centrul şi nordul Moldovei: trei evadaţi din închisoare fură noi automobile pentru a se ascunde

6 Mai 2021, 12:47
Redacţia PiataAuto.md
În Moldova este în deplină desfăşurare o amplă operaţiune a poliţiei, de căutare a trei indivizi, care au evadat în seara zilei de 4 mai din penitenciarul nr 10 din Goian. De la evadarea lor au trecut deja aproape 48 de ore, iar situaţia devine tot mai tensionată şi mai dificilă pentru poliţişti, iar doi proprietari de automobile au avut deja de suferit de pe urma celor trei adolescenţi evadaţi.
În seara de 4 mai, după evadare, aceştia au furat un automobil din satul din apropiere. Era vorba de un Volkswagen Touran, cu numerele KVF830. Camerele de trafic l-au surprins pe acesta traversând intersecţia de la Stăuceni puţin după ora 19:00, avându-i pe cei trei la bord. Poliţiştii au dispus şi darea în căutare a vehiculului.

Azi noapte, însă, Volkswagenul a fost găsit abandonat pe o stradă din oraşul Orhei, având toate cauciucurile tăiate. Poliţia a declarat că maşina nu a fost avariată, însă suspecţii ar fi tăiat anvelopele pentru a o imobiliza. Azi dimineaţă s-a constatat că cei trei adolescenţi au furat în jurul orelor 2 noaptea un alt automobil, din satul Pohorniceni, raionul Orhei, de această dată un Opel Astra, cu numerele OKE760. Acum şi acesta e dat în căutare, aşa că dacă-l vedeţi, sunaţi imediat la 112.
Partea şi mai îngrijorătoare este faptul că unul din cei 3 are în cazierul său penal peste 10 automobile furate, prin urmare şi-a dobândit „experienţa” de a fura cu uşurinţă noi şi noi automobile. Respectiv, la ora publicării acestui articol poliţia încă nu i-a prins pe cei 3 fugari, iar judecând după modul lor de operare, scenariul abandonării maşinii curente, date în căutare, şi furarea unui alt automobil, s-ar putea repeta. Prin urmare, vă îndemnăm la prudenţă sporită, iar dacă îi vedeţi pe oricare din cei 3, sau vehiculul dat în căutare şi menţionat mai sus, să apelaţi imediat 112.

UPDATE: În seara zilei de 6 mai poliţia a anunţat în jurul orei 17:00 că a reţinut 2 dintre suspecţi în preajma localităţii Buciuşca din raionul Rezina, iar în jurul orei 21:00 a fost prins şi cel de-al treilea, într-o pădure din Țâpova, acelaşi raion. Cei trei intenţionau să treacă Nistrul pentru a ajunge în regiunea transnistreană.
0
1,843
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!