Audi SQ8 cu V8 sub capotă şi modificări de ABT devine mai puternic decât RS Q8

21 Mai 2021, 17:38
Denis Godorozea
ABT Sportsline prezintă un program de tuning de performanţă pentru crossover-ul Audi SQ8 cu benzinar TFSI sub capotă. Datorită modificărilor propuse de atelierul german de tuning, SQ8 devine mai puternic şi mai rapid decât interpretarea de top din uzină, RS Q8, situată pe o treaptă mai sus în gama constructorului din Ingolstadt.
Gradul de modificări exterioare, tradiţional pentru ABT Sportsline, se limitează la doar câteva picanterii estetice, precum un splitter montat în partea de jos a barei frontale, un eleron restilizat pe partea de sus a lunetei, dar şi un difuzor integrat în bara posterioară. Desigur, este disponibilă şi o colecţie de jante originale de diverse dimensiuni, pe când maşina din imagini a fost încălţată în jantele High Performance GR de 23 inch. Un pachet de modificări similare, numit ABT Aero Package, a fost lansat de tuneri mai devreme pentru alte versiuni Audi Q8.
Pentru unitatea turbo V8 de 4.0 litri, ce oferă standard 507 CP şi 770 Nm, tunerii propun pachetul Power S, ce prevede instalarea unei unităţi de control adiţionale, ABT Engine Control, ce majorează puterea maximă până la 650 CP şi 850 Nm, sau cu 50 CP şi 50 Nm mai mult decât oferă Audi RS Q8 din uzină.
În aceste condiţii SUV-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 3.8 secunde, deci tot atât timp cât are nevoie şi un RS Q8 pentru acelaşi exerciţiu şi cu 0.3 secunde mai rapid decât o face un SQ8 original. Viteza maximă în acest caz este limitată la 270 km/h.
Odată cu majorarea caracteristicilor dinamice, inevitabil creşte şi preţul. Pachetul de modificări a fost evaluat de tuneri la 22,900 euro. Plus la asta, maşina din imagini a beneficiat de o nouă vopsea de caroserie, cu manopera preţul constituind 3,445 euro. Astfel, preţul final pentru un Audi SQ8 modificat de ABT Sportsline constituie 130,795 euro, sau cu 1,295 euro mai mult decât costă un RS Q8.
1
2,263
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!