BMW anunţă premiera legendarei Seria 2 Coupe în vara acestui an. Imagini şi informaţii oficiale

17 Mai 2021, 17:28
Denis Godorozea
BMW a publicat o serie de imagini şi informaţii despre una dintre cele mai savuroase sportive din gamă — Seria 2 Coupe. Modelul compact a parcurs etapele finale de teste înainte de lansare şi se pregăteşte de debutul oficial în vara acestui an. Între timp, în imaginile oficiale coupe-ul apare cu caroseria camuflată, dar chiar şi aşa putem vedea metamorfozele stilistice simţite de Seria 2 cu schimbul de generaţii.
Seria 2 este una dintre cele mai aşteptate premiere din acest an în rândul fanilor modelelor de performanţă BMW. Parte a gamei de compacte bavareze, Seria 2 nu va prelua platforma UKL2 cu tracţiune faţă şi motor transversal, ci va opta pentru arhitectura CLAR, deci comună cu Seria 7, Seria 5 şi Seria 3, cu tracţiune standard pe puntea spate şi motor longitudinal. Acum bavarezii dezvăluie că chiar şi în interpretările mai accesibile Seria 2 va avea o distribuţie perfectă a maselor, de 50:50 între cele două punţi, iar modificările operate de ingineri au dus la o rigidizare a caroseriei cu 12%.
Noua generaţie BMW Seria 2 va căpăta un design absolut diferit de cel al predecesorului, dar se va distinge chiar şi pe fundalul actualei game BMW prin forma farurilor şi calandrului care, potrivit imaginilor neoficiale distribuite în mediul online anterior, nu va fi la fel de mare precum în cazul sportivelor din Seria 3 şi Seria 4.
Gama motorizărilor va surprinde cu o varietate mai mare decât anterior. În vârful gamei se va situa versiunea M240i xDrive, reprezentată de benzinarul turbo de 3.0 litri, cu 374 CP la activ. Da, pe lângă arhitectura clasică BMW va echipa compacta asta şi cu motoare decente! Ulterior, gama va fi completată cu versiunea M2, ce va prelua, cel mai probabil, motorul de la noile M3/M4, tot cu 6 cilindri în linie, dar care să facă maşina asta şi mai savuroasă.
Premiera noii generaţii BMW Seria 2 este aşteptată în vara acestui an, urmând ca în scurt timp copue-ul să ajungă pe linia de producţie. Pe lângă versiunile tradiţionale cu motoare cu combustie internă, bavarezii pregătesc lansarea unei compacte electrice de performanţă, cu numele iM2, dar deocamdată nu oferă careva informaţii despre substratul tehnic.
0
952
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!