BMW şi Ford se aliază pentru investiţii de sute de milioane într-un producător de baterii solid-state

4 Mai 2021, 15:26
Denis Godorozea
BMW şi Ford se vor alia pentru investiţii majore de sute de milioane de euro într-un startup specializat pe dezvoltarea şi producţia ulterioară a bateriilor de tip solid-state. Noul tip de baterii promit eficienţe şi autonomii mai mari pentru electromobile, astfel fiind capabile să rezolve o bună parte din problemele cu care se confruntă la ora actuală maşinile cu sisteme de propulsie electrice cu baterii clasice LI-Ion.
Deocamdată cei de la BMW şi Ford, împreună cu fondul Volta Energy Technologies, anunţă investiţii de aproximativ 130 milioane dolari americani, deci aproape 108 milioane euro conform cursului actual. Mijloacele financiare vor merge către startup-ul Solid Power, ce dezvoltă baterii de tip solid-state. La ora actuală nu se oferă prea multe detalii despre caracteristicile tehnologiilor dezvoltate de cei de la Solid Power, dar intenţiile constructorilor auto de a aloca peste o sută de milioane de euro în dezvoltarea proiectului par a fi promiţătoare.
În raport cu bateriile tradiţionale de tip litiu-ion, bateriile solid-state oferă o densitate mai mare a energiei şi, respectiv, autonomii extinse pentru electromobile. Deşi teoretic bateriile ar putea fi utilizate de electromobilele existente, deocamdată tehnologia impune costuri mult prea mari de producţie. Investiţiile în cadrul Solid Power va permite startup-ului să finalizeze mai rapid lucrările pentru a da startul livrărilor către producători de electromobile, iar printre primii de noile baterii vor beneficia, astfel, cei de la BMW şi Ford, orientativ în cursul anului 2022.
0
905
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!