BMW va lansa o versiune de serie X5 cu hidrogen. Aşa arată prototipul

4 Mai 2021, 10:48
Denis Godorozea
BMW se pregăteşte să completeze gama de electromobile i cu un X5 electric, însă de această dată bavarezii pregătesc un electromobil alimentat cu hidrogen. Tehnic şi în materie de design varianta de serie nu se va distinge prea mult de prototipul i Hydrogen NEXT, prezentat mai devreme în cadrul actualei generaţii X5.
Comparativ cu versiunile tradiţionale de serie, BMW X5 cu pile de combustibil are finisaje exterioare apropiate de cele oferite pe electromobilele din seria i. În locul calandrului clasic X5 F-Cell se oferă cu scuturi decorative şi finisaje de culoare albastră pe barele de protecţie şi praguri. Decor de aceeaşi culoare este pregătit în habitaclu şi pentru jantele originale.
Conceptul i Hydrogen NEXT face uz de un singur motor electric ce pune în mişcare doar roţile punţii spate şi dezvoltă 374 CP. Motorul este alimentat de la o baterie de tracţiune, capacitatea căreia nu a fost dezvăluită, însă. Cel mai probabil, aceasta poate oferi autonomii reduse utilizând energia stocată, dar capabilă să ofere performanţe maxime la solicitare.
Autonomia maximă este asigurată în acest caz de rezervoarele de hidrogen, două la număr, din fibră de carbon, ce pot stoca un total de 6 kg de combustibil. Dar nici în acest caz bavarezii nu oferă careva date exacte despre distanţa maximă ce poate fi parcursă de un X5 alimentat cu hidrogen.
Varianta de serie va ajunge pe linia de producţie în cea de-a doua jumătate a anului viitor, pe piaţă urmând să fie disponibil un număr limitat de modele. Ediţia va fi redusă la un număr definit de modele, probabil, din cauza lipsei de infrastructură pentru maşinile alimentate cu hidrogen, dar şi preţul va fi ceva mai piperat chiar şi în raport cu versiunile plug-in hibride. Versiunea cu hidrogen va fi disponibilă pe cele mai importante pieţe pentru bavarezi, inclusiv în Europa.
0
1,128
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!