Belarus a interzis comercializarea maşinilor Skoda pe teritoriul ţării

5 Mai 2021, 15:35
Denis Godorozea
Importatorul oficial Skoda în Republica Belarus anunţă stoparea totală a vânzărilor maşinilor mărcii cehe pe teritoriul ţării. Interdicţia a intrat în vigoare astăzi în contextul sancţiunilor introduse de liderul ţării, Alexandr Lukaşenko. Odată cu stoparea vânzărilor, inclusiv a maşinilor din stoc, Skoda nu va putea importa automobile noi în Belarus.
Interdicţia de comercializare vizează întreaga gamă de modele Skoda, indiferent de tipul de propulsie, caroserie şi ţara de producţie. Interdicţia a fost impusă de liderul Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, ca răspuns la declaraţiile făcute anterior de numeroase companii, printre care constructorul din Mlada Boleslav, care au refuzat să sprijine campionatul mondial de hochei dacă acesta ar fi avut loc pe teritoriul Republicii Belarus.
Ca răspuns la aceste acţiuni, administraţia de la Minsk a elaborat o "listă neagră" de producători şi întreprinderi care urmau să fie sancţionate. Printre acestea se numără şi constructorul Skoda, dar şi companii precum Liqui Moly şi Nivea. De menţionat, că Skoda este printre liderii pieţei auto din Belarus, poziţionat pe locul 6 în topul vânzărilor automobilelor noi pe parcursul anului 2020 cu un rezultat de peste 3,600 automobile înmatriculate.
0
1,692
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!