Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Brembo a creat noi etriere cu indicatoare LED de uzură a frânelor

7 Mai 2021 - 17:35
Denis Godorozea
Brembo dezvăluie primele imagini cu etrierele de generaţie nouă cu indicatoare LED de uzură. Noua tehnologie oferită de constructorul italian va ajuta şoferii să monitorizeze starea sistemului de frânare şi să poată interveni la timp când plăcuţele de frână vor atinge gradul maxim admisibil de uzură.
Noua familie de etriere a fost denumită G Sessanta. Din imaginile publicate, acest set de etriere este dedicat motocicletelor. Dar, cel mai probabil, în cazul unui interes sporit pentru tehnologia simplistă designul ar putea fi ajustat şi acestea să fie montate inclusiv şi pe automobilele de serie din uzină sau în formă de kit-uri de tuning aftermarket — informaţia a fost confirmată pentru Motor1.com de către reprezentanţii Brembo.
Etrierele au incluse benzi înguste de iluminare de tip LED ce au, de fapt, mai multe funcţii. În primul rând este vorba despre un kit de tuning decorativ, or benzile LED pot fi iluminate în mai multe culori, iar nuanţa va putea fi selectată prin intermediul smartphone-ului sau, mai probabil în cazul automobilelor noi, prin intermediul sistemului multimedia al maşinii. Mai importantă va fi, însă, funcţia de atenţionare a şoferului despre necesitatea schimbării plăcuţelor de frână — în acest caz etrierele vor fi iluminate cu roşu. Pe lângă cele menţionate, este prevăzută funcţia de iluminare în timpul frânării, pentru ca mijlocul de transport să fie şi mai vizibil pentru ceilalţi participanţi din trafic.
Deocamdată Brembo nu specifică careva termeni de lansare în producţia de serie şi dacă G Sessanta vor fi disponibile pentru toţi doritorii, fie incluse pe viitoarele maşini sau motociclete de serie direct din uzină. Astfel, nu au fost dezvăluite nici preţurile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter