Britanicii lansează o sportivă de stradă pe baza compactei clasice MINI

18 Mai 2021, 15:24
Denis Godorozea
Compania britanică David Brown Automotive anunţă lansarea unei versiuni de performanţă Oselli Edition pe baza compactelor clasice MINI. Premiera sportivei a fost anunţată încă în 2019, dar pandemia globală a introdus dificultăţi în planurile constructorului. Acum Oselli Edition este gata de producţia de serie, cu caracteristici îmbunătăţite decât cele anunţate iniţial.
David Brown Automotive a lansat un program de reabilitare pentru clasicele MINI acum vreo 4-5 ani, oferind proprietarilor acestor maşini posibilitatea de a readuce maşinile la condiţia originală, în stare tehnică perfectă, dar şi echiparea lor cu sisteme de siguranţă şi infotainment contemporane. Ei bine, compania şi-a dorit mai mult de atât, să ofere şi o versiune sportivă pentru compacta clasică britanică.
Proiectul sportivei MINI a fost dezvoltat în colaborare cu compania Oselli Classic & Sports Cars, tot din Marea Britanie, specializată pe tot soiul de pachete de tuning pentru modelele mărcii MINI încă din anii 1960. Programul de tuning pentru clasicele MINI din gama David Brown Automotive prevede majorarea capacităţii cilindrice a unităţii BMC A-series de la 1,275 cm3 până la 1,450 cm3. Pe lângă aceasta, tunerii au echipat motorul cu un sistem de admisie nou, iar în consecinţă puterea maximă a crescut până la 127 CP şi 153 Nm. Motorul original livrează 79 CP, iar iniţial se planifica majorarea puterii până la 101 CP.
Între timp, autorii proiectului au renunţat şi la cutia manuală cu 4 trepte în favoarea unei unităţi cu 5 trepte. Sportiva compactă mai este dotată cu suspensii cu amortizoare livrate de Bilstein, dar şi sistem de frânare performant de origine AP Racing. În consecinţă, compacta poate accelera până la 100 km/h în 7.8 secunde.
Ulterior tunerii planifică să lanseze şi o interpretare cu cutie automată cu 4 trepte, dar în acest caz motorul va avea o cilindree redusă. Informaţii tehnice despre viitoarea versiune nu au fost dezvăluite încă. Ediţia Oselli va enumera doar 60 unităţi, toate la preţ exorbitant de aproximativ 100 mii lire sterline.
0
965
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!