Camion cu imigranţi ascunşi printre mărfuri, depistat în Moldova

27 Mai 2021, 08:56
Redacţia PiataAuto.md
Un caz foarte neobişnuit a fost raportat de poliţia din Moldova. Un camion de marcă Mercedes-Benz, pornit din Turcia spre Moldova, cu o remorcă plină cu mărfuri de uz casnic, ajunsese la destinaţie, la un magazin din Drochia. Cât camionul era descărcat, printre mărfuri au fost observaţi doi tineri, imigranţi ilegali, fără documente de identitate la ei. Aceştia s-au dovedit a fi doi minori, în vârste de 14 şi, respectiv, 15 ani.
Şoferul are 57 de ani şi este originar tot din Drochia. Poliţia a venit la faţa locului şi au predat cei doi imigranţi în grija biroului de migraţiune şi azil din Bălţi, ulterior venind şi reprezentanţii poliţiei de frontieră. Şoferul, însă, este suspectat de trafic de persoane şi urmează a fi cercetat penal.

Totuşi, acesta fiind primul caz în Moldova, e uşor să credem celui mai probabil scenariu — şi anume, acelui în care şoferul ştia despre prezenţa imigranţilor la bord şi a fost complice. Însă, în ţările europene, mai ales în apropiere de punctele de traversare spre Marea Britanie, sunt tot mai frecvente în ultimul timp cazurile când imigranţii pătrund clandestin la bordul camioanelor pentru a traversa hotarele ţărilor dorite, şoferii temându-se pentru viaţa lor şi încercând să evite în general opririle pe autostradă sau în parcări în acele regiuni. Deci, totul poate fi şi altfel decât cum pare la prima vedere şi doar o investigaţie amplă poate determina circumstanţele adevărate.
0
1,270
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!