Cât de accesibil poate fi un SUV chinezesc cu platforma şi motoare Volvo, de dimensiunile lui XC60

31 Mai 2021, 14:59
Denis Godorozea
Geely a lansat oficial noul SUV Xingyue L în China, una dintre cele mai recente creaţii ale chinezilor bazate pe platforma modulară CMA, preluată de la Volvo şi comună cu crossover-urile XC40 şi C40. În dimensiuni, însă, noul Xingyue L este comparabil cu crossover-ul suedez XC60, care are însă platforma SPA, comună cu XC90. Lista comenzilor a fost deschisă de doar două zile, timp în care modelul a reuşit să acumuleze un număr mare de comenzi datorită preţului atractiv.
Noul Geely Xingyue L a debutat oficial în China în cadrul Salonului Auto de la Shanghai în urmă cu câteva săptămâni. Acum câteva zile chinezii au dat startul comenzilor preliminare pentru noul model şi susţin acum că în doar 48 de ore SUV-ul a reuşit să acumuleze peste 10 mii comenzi preliminare. Preţul de pornire pentru Xingyue L în China este de aproximativ 19,050 euro, conform cursului actual, deci simţitor mai puţin decât costă un Volvo XC40, chiar şi având dimensiuni mai mari şi motoare similare.
Curios este că circa o treime din toţi clienţii aleg să rezerveze un SUV în versiunea de top, numit Flagship, ce are sub capotă benzinarul turbo de 2.0 litri cu 238 CP din gama Volvo, cuplat la cutia automată Aisin cu 8 rapoarte şi sistem de tracţiune integrală. Această versiune este urmată de motorizarea cu 218 CP a aceluiaşi benzinar, ce vine în tandem cu cutia robotizată cu 7 trepte, ce transmite cuplul exclusiv pe puntea faţă. Cel mai echipat Xingyue L Flagship indică un preţ de aproximativ 24,200 euro în China.
Deocamdată chinezii de la Geely nu oferă prea multe informaţii despre planurile de expansiune pe alte pieţe cu modelul respectiv. De menţionat, că mai devreme chinezii anunţau planuri măreţe de lansare pe piaţa europeană, iar dat fiind substratul tehnic unificat cu Volvo, ce corespunde în totalitate normelor de poluare de pe Bătrânul Continent, venirea Geely în Europa nu ar fi prea dificilă, unde să concureze într-un segment mai bugetar. Ce ziceţi de un asemenea SUV?
1
2,563
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!