Cerere peste aşteptări pentru Suzuki Jimny: exemplarele rulate sunt mai scumpe decât cele noi în Australia

12 Mai 2021, 09:27
Denis Godorozea
Suzuki Jimny se bucură de un succes peste aşteptări pe cele mai multe pieţe unde este prezent. Cererea imensă dar şi stopările de producţie din cauza situaţiei pandemice au generat un adevărat deficit în Australia, astfel încât "afaceriştii" locali au decis să profite de situaţia creată, oferind acum propriile exemplare, rulate, la preţ mai mare decât costă un Jimny nou-nouţ. Asta pentru că doritorii de a cumpăra un offroader compact nipon pot evita, astfel, aşteptarea livrării.
Cea de-a patra generaţie Suzuki Jimny a marcat debutul mondial în 2018, optând pentru un design clasic inspirat de primele modele de offroad produse de compania japoneză, păstrând dimensiunile compacte şi abilităţile în offroad. De un deosebit succes Jimny s-a bucurat şi pe piaţa din Australia, unde în prezent listele de aşteptare sunt imense din cauza fluxului de doritori de a se alege cu un offroader compact.
Aşadar, dacă un Jimny nou în nivelul de bază de echipare porneşte în Australia de la circa 28,500 dolari australieni (aproximativ 18,400 euro), atunci exemplarele rulate, în funcţie de anul de producţie, nivel de echipare şi distanţa parcursă, sunt cu aproximativ 5,500 dolari australieni mai scumpe (circa 3,550 euro). Versiunile mai dotate şi cu parcurs minim, de altfel, ajung să fie cu peste 50% mai scumpe decât cele noi, cu preţ de 50,000 dolari australieni (32,270 euro).
0
1,423
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!