Cum arată Orăşelul Siguranţei din Rezina, locul unde poliţia din Moldova oferă copiilor educaţie rutieră

19 Mai 2021, 08:47
Ilie Toma
De multe ori am întâlnit cazuri când în ţara noastră unele lucruri admirabile sunt inaugurate frumos, se taie pompos panglici, iar după ceva timp acele lucruri admirabile se pierd în neştiinţă şi nu mai ajung să-şi îndeplinească scopul final pentru prea mult timp. Dar se pare că există şi altfel de exemple, mult mai frumoase.
În septembrie 2018 poliţia din Moldova anunţa inaugurarea unui Orăşel al Siguranţei la Rezina, cu suportul financiar al guvernului Germaniei, de care urmau să beneficieze mai ales copiii. Era al doilea asemenea orăşel din Moldova, primul fiind inaugurat cu puţin timp înainte la Ungheni. Esenţa acestuia e relativ simplă — pe un teren sunt create străzi în miniatură, cu toate amenajările, marcajele şi indicatoarele rutiere necesare, iar copiii pot astfel să se afle atât în rol de şoferi, cât şi de pietoni, învăţând într-un mod practic şi simplu regulile de circulaţie rutieră.
Ei bine, recent poliţia din Moldova a publicat imagini de la noi lecţii, pe care le predă în mod regulat copiilor din nordul Moldovei. Imaginile publicate acum sunt de la lecţii oferite de curând chiar copiilor din oraşul Rezina, de vârstă preşcolară, care au fost însoţiţi de educatorii lor la aceste lecţii practice. Partea care ne-a surprins plăcut este că acest Orăşel al Siguranţei din nordul Moldovei există şi azi, e perfect întreţinut şi chiar arată mai bine decât în ziua inaugurării, de acum aproape 3 ani!
Iar copiii din Rezina au fost pur şi simplu încântaţi de aceste lecţii practice, în condiţii civilizate, după cum menţionează chiar una din educatoarele care a însoţit copiii la aceste lecţii practice.
0
1,803
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!