Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum luptă poliţia franceză cu vitezomanii: unui pensionar i-a fost sechestrat Ferrari-ul pentru că gonea cu 215 km/h

22 Mai 2021 - 08:44
Redacţia PiataAuto.md
Ştirea asta e despre un caz neobişnuit, raportat de curând de poliţia franceză, dar în acelaşi timp nu poţi să nu te bucuri că în Franţa există pensionari atât de fericiţi, încât să se poată alinta cu posesiunea şi condusul unui Ferrari F12 Berlinetta.
Aşadar, de curând pensionarul francez, despre care vorbim azi, a fost prins gonind cu 215 km/h la oră de către o echipă mobilă cu radar a poliţiei. Nu, nu s-a întâmplat în perimetrul unui oraş, ci pe autostrada A11, în sensul dinspre Paris spre Province, iar limita legală de viteză era de 130 km/h. Prin urmare, depăşirea efectivă a limitei de viteză, comisă de şoferul de Ferrari, a fost de 85 km/h.
Odată ce au oprit şoferul, jandarmii francezi i-au retras imediat permisul de conducere. Până aici, nimic neobişnuit la capitolul pedepsei aplicate şi probabil ar mai fi firesc ca şoferul să primească şi o amendă usturătoare. Doar că poliţiştii francezi s-au folosit de o prevedere legală, ce le permite să dispună sechestrarea vehiculului cu care s-a comis încălcarea până la data unui proces de judecată, iar ulterior, în funcţie de ce decide judecata, le emit amenda şi, eventual, returnează vehiculul. În acest caz din Franţa, însă, data procesului a fost setată tocmai hăt la 22 noiembrie 2021, iar asta înseamnă că pensionarul francez va sta mai mult de jumătate de an şi fără permis, şi fără îndrăgitul său Ferrari!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter