Cum va arăta cel de-al doilea SUV din gama Dacia, viitorul Bigster: primele imagini cu versiunea de serie

20 Mai 2021, 09:31
Denis Godorozea
Primele schiţe cu versiunea de serie a celui de-al doilea SUV din gama Dacia au fost publicate în mediul online. Schiţele oficiale au ajuns în posesia publicaţiei Autofacil.es şi dezvăluie în întregime designul viitorului Bigster, model de dimensiuni mai mari decât actualul Duster, capabil să adăposteze la bord până la 7 persoane pe cele 3 rânduri de scaune.
Aşadar, cum putem vedea în primele schiţe oficiale, versiunea de serie nu se va distinge prea mult de conceptul Bigster prezentat mai devreme de constructorul din Mioveni. SUV-ul pare să se inspire de noul limbaj stilistic introdus în premieră de noile generaţii Logan/Sandero, dar cu picanterii de offroad preluate de la Duster, precum multiplele suprafeţe de protecţie din plastic nevopsit. Astfel, Bigster în interpretarea de serie repetă conceptul chiar şi în cele mai mici detalii, precum prizele de aer din bara de protecţie faţă, dar cu jante şi blocuri optice spate ceva mai rezervate.
Deocamdată nu prea multe informaţii au fost dezvăluite despre substratul tehnic al viitorului Bigster. Potrivit informaţiilor preliminare, SUV-ul va avea la bază platforma CMF-B, preluată de la Renault şi comună cu noile generaţii Logan/Sandero, ceea ce înseamnă că şi gama motorizărilor va fi unificată, respectiv doar cu motoare pe benzină, dar şi una hibridă în viitor. Astfel, Bigster ar putea să fie lipsit din start de vreun motor diesel.
Ulterior gamei actualizate se va alătura şi o nouă generaţie Dacia Duster. Modelul va menţine filosofia generaţiilor precedente şi celei actuale, urmând să fie un model mai compact şi mai accesibil în gamă în raport cu Bigster. Până atunci, însă, Duster va beneficia de un facelift de mijloc de carieră în cadrul generaţiei actuale, ce-i va aduce elemente stilistice ochite la noile autoturisme.
1
1,501
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!