De la electromobile chineze la Rolls-Royce: compania britanică are un nou designer-şef

25 Mai 2021, 11:32
Denis Godorozea
De aproape doi ani britanicii de la Rolls-Royce nu aveau un designer-şef, după ce în 2019 postul a fost părăsit de Jozef Kaban, care a ales să revină sub aripa Volkswagen Group. Perioada următoare Rolls-Royce nu avea un designer-şef, un interimat al acestei funcţii fiind asigurat de şeful departamentului de design al concernului BMW.
Se pare că Rolls-Royce nu simţea o nevoie acută de prezenţa unui designer-şef, or limbajul stilistic al unei mărci exclusiviste de lux nici nu tolerează shimbări bruşte. Ei bine, lucrurile par să se schimbe în viitorul apropiat, or la şefia departamentului de design Rolls-Royce va veni Anders Warming, designer danez în vârstă de 48 ani, care activează de mai mulţi ani în cadrul concernului BMW, ocupând şi postul de designer-şef în cadrul MINI. Danezul va prelua conducerea departamentului din 1 iulie 2021.
Anders Warming va reveni, astfel, în concernul german după o pauză de aproape 5 ani, timp în care a reuşit să activeze în cadrul companiei Bogward, dar şi a fondat un atelier de design propriu, printre principalii contractanţi al căruia au fost chinezii de la Hengchi. Se pare că elaborarea designului electromobilelor va rămâne, însă, principala misiune a lui Warming în noua postură la Rolls-Royce, or întreaga gamă de modele cu motoare clasice a fost actualizată în ultimii ani.
0
914
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!