Debut discret şi cu poze identice pentru Mercedes-Maybach S-Class cu motor V12

12 Mai 2021, 15:42
Denis Godorozea
Era motoarelor mari V12 se apropie de sfârşit la Mercedes-Benz — normele de poluare şi costurile enorme de adaptare au anihilat aceste unităţi de propulsie chiar şi în segmentele premium sau de maşini super exclusiviste. Mercedes-Benz tot se pregăteşte să renunţe la propriul benzinar cu 12 cilindri, dar acum a pregătit o surpriză finală pentru cumpărătorii Maybach. Premiera, însă, este deosebit de discretă în contextul problemelor ecologice la ordinea de zi.
Premiera noului S-Class W223 cu emblema Maybach şi sigle V12 e atât de silenţioasă, încât germanii nici nu au publicat vreun comunicat de presă tradiţional, ba chiar şi imaginile cu versiunea de top sunt identice cu cele publicate în momentul debutului mondial al celei mai luxoase limuzine germane, cu excepţia siglelor V12 pe aripi! Probabil, au fost adăugate digital ulterior, fie eliminate iniţial.
Deşi au publicat imagini cu motorul V12 instalat sub capota limuzinei, germanii nu au dezvăluit informaţii tehnice şi careva caracteristici pentru noua interpretare. Cel mai probabil, totuşi, s-a optat pentru unitatea veche de 6.0 litri BiTurbo, disponibilă pe precedentul S-Class, ce dezvoltă 630 CP şi un cuplu maxim de 1,000 Nm. În gama Maybach versiunea de top a primit indicele S 680.
Probabil, mai multe informaţii vor fi dezvăluite mai aproape de debutul comercial, dar cert este că faimosul V12 apare pentru ultima dată în oferta mărcii din Stuttgart. Voci apropiate companiei sugerează că pentru această ofertă finală germanii vor oferi şi un sistem de tracţiune integrală 4MATIC, în premieră pentru un Maybach de top.

Două imagini identice cu varianta iniţială Mercedes-Maybach S-Class, publicată în momentul premierei, şi imaginea proaspătă, cu acelaşi S-Class, dar cu embleme V12 pe aripi:
0
1,720
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!