După ani de aşteptare, Aurus a dat oficial startul producţiei de serie pentru sedanul Senat

31 Mai 2021, 18:08
Denis Godorozea
Noua companie rusească Aurus anunţă startul oficial al producţiei de serie pentru sedanul Senat S600. Livrările vor demara în următoarepe săptămâni, pe parcursul lunii iunie, sedanul urmând să fie disponibil pentru toţi doritorii. Ei bine, cei mai înstăriţi, or Senat indică un preţ exorbitant chiar şi în raport cu modelele de dimensiuni similare din segmentul premium german.
Producţia Aurus Senat a demarat în cadrul uzinei din zona economică Ielabuga, situată în Republica Tatarstat din Federaţia Rusă. În viitorul apropiat primele exemplare de serie vor ajunge în showroom-urile Aurus din Rusia, unde preţul de start pentru un exemplar va constitui 18 milioane de ruble, sau puţin peste 200 mii euro. Mai târziu Senat va fi acompaniat pe linia de producţie de SUV-ul Komendant, realizat într-un stil estetic similar, cu platformă şi substrat tehnic identice.
Amintim că Aurus Senat are la bază platforma modulară EMP, dezvoltată de ruşii de la NAMI. Indiferent de versiune, sedanul poate avea sub capotă un singur motor la ora actuală, un benzinar turbo V8 de 4.4 litri, ce dezvoltă 598 CP, conceput de Porsche. Motorul se cuplează la cutia automată livrată de ruşii de la KATE, în tandem cu sistemul de tracţiune integrală.
Producţia şi asamblarea Aurus Senat, potrivit informaţiilor distribuite de ruşi, are loc în mai multe etape în incinta mai multor întreprinderi din cadrul zonei economice Ielabuga. Astfel, vopsirea caroseriei are loc pe aceeaşi linie cu monovolumul Ford Transit în cadrul întreprinderii Ford-Solers. Asamblarea este, predominant, manuală, cu excepţia montării parbrizului şi lunetei. La ora actuală doar circa jumătate din componentele unui Aurus Senat sunt produse local în Rusia, constructorul planificând să majoreze această cotă până la 80%. De exemplu, componentele sistemului de propulsie sunt livrate din Germania şi Japonia.
Deocamdată ruşii planifică să producă anual până la 5,000 unităţi Senat S600 dintre care cea mai mare parte sau chiar toate vor rămâne a fi destinate în exclusivitate pieţei interne. Limuzina blindată Aurus Senat L700, precum cea utilizată de preşedintele Rusiei Vladimir Putin, rămâne asamblată în continuare la NAMI din cauza diferenţelor substanţiale la nivel de substrat tehnic.
0
1,323
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!