FIAT vrea să concureze cu Renault Arkana cu un nou SUV coupe

7 Mai 2021, 17:07
Denis Godorozea
FIAT pregăteşte revenirea glorioasă pe cele mai solicitate segmente de piaţă, iar în următoarele luni va lansa un SUV nou cu siluetă coupe, primul model de acest fel din gamă. Modelul va putea concura cu Renault Arkana în Europa, dar pieţele Bătrânului Continent nu sunt prioritare pentru constructorul italian la ora actuală.
Conceptul FIAT Fastback, de la care se va inspira stilistic versiunea de serie a viitorului cross-coupe, a debutat pentru prima dată în 2018. Atunci, însă, italienii erau mai rezervaţi în informaţii despre şansele lui de lansare în serie. Ei bine, se pare că fuziunea dintre FCA şi PSA de acum câteva luni şi noua conducere a concernului nou format Stellantis a adus undă verde acestui proiect, ce va evolua într-un model de serie, primul cross-coupe din gama italienilor.
Mai puţine informaţii sunt disponibile acum despre substratul tehnic, însă, deşi varianta de serie urmează să debuteze în următoarele luni, iar livrările să înceapă în primele luni ale anului 2022. Prima piaţă unde va fi disponibil noul crossover va fi cea din Brazilia, una de importanţă primară la ora actuală pentru marca italiană. Acest fapt sugerează şi un substrat tehnic mai înapoiat, doar cu motorizări clasice cu propulsoare termice, ceea ce nu prea rezervează şanse acestui model pentru un debut pe pieţele europene în viitorul apropiat.
În cazul în care gama de motorizări va fi unificată cu cea actuală oferită de FIAT în Brazilia, cross-coupe-ul de peste 4 metri va avea sub capotă un benzinar turbo de 1.0 litri, cu 3 cilindri, ce dezvoltă circa 125 CP. Pentru versiunile de top ar putea fi prevăzut benzinarul turbo de 1.3 litri, ce dezvoltă 180 CP.
0
1,640
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!