Facelift demn de generaţie nouă: acesta e noul KIA K9, concurent coreean pentru S-Class

18 Mai 2021, 10:26
Denis Godorozea
KIA prezintă primele imagini cu cel mai mare şi cel mai luxos model din gamă, sedanul K9/K900. Premiera limuzinei a avut loc acum 3 ani, aceasta fiind poziţionată drept o alternativă de lux pentru sedanurile premium din segmentul executiv, iar acum coreenii au pregătit un facelift de mijloc de carieră. Metamorfozele exterioare, însă, sunt demne de un schimb de generaţii!
K9/K900 facelift nu prea are tangenţe cu versiunea precedentă, în special în partea frontală, unde are nu doar faruri noi, dar şi un calandru imens restilizat, cu care farurile formează acum un singur corp. Formele caracteristice KIA la nivelul grilei frontale au fost păstrate, dar farurile par să se inspire de la modelele germane din gama Audi, având tangenţe în special cu coupe-ul cu 4 uşi A7 Sportback.
La posterior designerii au optat pentru formele vechi KIA K9/K900, însă acum blocurile optice de acolo formează şi ele un singur corp, fiind unite printr-o bandă de iluminare LED orizontală pe capacul portbagajului. Coreenii nu oferă deocamdată informaţii despre modificările de la nivelul substratului tehnic, dar nici nu dezvăluie imagini cu habitaclul maşinii.
KIA K9/K900 facelift va avea în continuare o misiune extrem de dificilă de a concura cu granzii triadei germane. Mai mult ca atât, acum KIA se confruntă şi cu modelele premium din gama Genesis, parte a concernului Hyundai. Aceasta ar putea fi ultima încercare KIA în segmentul respectiv, or chiar şi pe piaţa domestică acest model nu reuşeşte să depăşească borna de 7,000 unităţi comercializate anual, pe când pe piaţa globală acest model a suferit un eşec ruşinos, precum şi predecesorul Quoris.
1
3,298
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!