Ford va oferi componente de pe maşini poliţieneşti pentru versiunea specială de serie Explorer Timberline

6 Mai 2021, 11:44
Denis Godorozea
Ford lansează o nouă versiune pentru SUV-ul american Explorer, numită Timberline. Aceasta este adresată aventurierilor ce planifică să pună la încercare SUV-ul în offroad mai dificil, iar surpriza este că constructorul american va echipa versiunile Timberline cu componente disponibile anterior exclusiv versiunilor poliţieneşti.
Aşadar, pentru a face faţă provocărilor pe teren accidentat, noro şi zăpadă, Ford Explorer Timberline a beneficiat de suspensii noi cu amortizoare preluate direct de la versiunile Explorer de poliţie, arcuri fortificate şi stabilizatoare noi. În urma modificărilor SUV-ul a primit o gardă la sol majorată cu 20 mm, respectiv până la 221 mm.
Afară de suspensiile modificate, Explorer Timberline poate fi distins prin bare de protecţie modificate, ce oferă acum un unghi de atac optimizat, dar şi protecţie sporită în partea inferioară a maşinii datorită scuturilor metalice adiţionale.
Transmisia include acum standard un diferenţial autoblocabil Torsen. Modificările stilistice includ faruri adiţionale de tip LED integrate în calandru, dar şi protecţie cu elemente nevopsite din plastic pe partea inferioară a caroseriei de dimensiuni mai mari. Toate acestea sunt completate cu jantele de 18 ţoli încălţate în anvelope de offroad.
Modificările tehnice nu au vizat şi gama motorizărilor. Explorer Timberline poate fi comandat cu majoritatea propulsoarelor disponibile pe celelalte versiuni, inclusiv motorul de bază EcoBoost de 2.3 litri. Cei de la Ford anunţă că seria Timberline va fi disponibilă ulterior şi pe alte modele, inclusiv şi în afara pieţei nord-americane.
0
902
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!