Garajul lui Papa Francisc va fi completat cu un SUV stilat cu propulsie 100% electrică

24 Mai 2021, 13:25
Denis Godorozea
În contextul tendinţelor globale, se pare că şi Vaticanul este preocupat de impactul produs de automobile asupra mediului înconjurător. Papa Francisc a schimbat în timp mai multe automobile, iar ultima autospecială din garajul său este Toyota Mirai de generaţie precedentă, maşină cu pile de combustibil, alimentată cu hidrogen. În viitorul apropiat garajul va fi completat şi cu un prim electromobil.
Noua maşină pentru papa de la Roma va fi livrată de americanii de la Fisker, care au anunţat pregătirea unei versiuni speciale a crossover-ului Ocean, care nu a reuşit să marcheze încă debutul comercial, de altfel. Maşina va ajunge în Vatican în 2022, după ce va fi adaptată nevoilor liderului spiritual al Bisericii Romano-Catolice — instalarea unei cupole retractabile de sticlă. Mai mult ca atât, maşina va avea tapiserie interioară din materiale reciclate.
Potrivit anunţului celor de la Fisker, conducerea companiei americane s-a arătat încântată de grija papei pentru mediul înconjurător, astfel încât au decis să contribuie cu livrarea unui prim papamobil electric. Fireşte, această donaţie va genera şi dividende companiei în campania de promovare a SUV-ului, ce abia urmează să ajungă pe linia de producţie în toamna anului viitor. Nu se cunoaşte şi preţul transformării, dar în Europa un Ocean electric porneşte de la aproximativ 32 mii euro.
0
970
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!