Genesis prezintă cel mai stilat break premium, G70 Shooting Brake, special pentru Europa

12 Mai 2021, 12:16
Denis Godorozea
Genesis prezintă primul său model dezvoltat special pentru piaţa europeană. Este vorba despre break-ul G70 Shooting Brake, pregătit să concureze pe Bătrânul Continent cu cele mai practice modele premium, precum BMW Seria 3 Touring şi Mercedes-Benz E-Class Estate, însă coreenii îşi numesc creaţia drept un Shooting Brake, deci un break mai stilat cu siluetă de coupe, cu montanţi spate puternic înclinaţi.
Genesis nu a admis, însă, prea multe modificări tehnice pentru G70 Shooting Brake, astfel încât acesta are aceleaşi motorizări, ca şi sedanul, dar indică şi dimensiuni similare — lungimea constituie 4,685 mm, iar ampatamentul este de 2,835 mm. Dar şi în aceste condiţii break-ul oferă cu până la 40% mai mult spaţiu de depozitare în portbagaj în raport cu sedanul şi oferă posibilitatea de rabatare a banchetei spate în format 40:20:40.
Stilistic Shooting Brake-ul poate fi distins de sedan prin designul posterior, fireşte, unde are inclus standard un eleron generos pe partea de sus a uşii spate, dar şi blocuri optice de tip LED uşor modificate, cu elemente iluminate integrate inclusiv şi pe cea de-a cincea portieră. Nivelele de top de echipare includ aici şi două terminaţii imense pentru sistemul de evacuare, integrate pe extremităţile barei posterioare, precum şi un difuzor compact.
Informaţiile tehnice vor fi dezvăluite mai aproape de debutul comercial, dar cel mai probabil la acest capitol nu vor avea loc careva surprize. Amintim că Genesis G70 în varianta sedan este echipat standard cu un benzinar turbo de 2.0 litri, cu tracţiune spate sau integrală, fiind disponibilă exclusiv cutia automată cu 8 rapoarte. Acest motor a fost confirmat pentru piaţa europeană, dar nu şi benzinarul de top V6 de 3.3 litri, deocamdată.
Lansarea oficială în Europa va avea loc în vara acestui an, primele pieţe pe listă fiind Germania, Elveţia şi Marea Britanie. Shooting Brake-ul va fi disponibil alături de sedanul G70, SUV-ul GV70, dar şi modelele mai mari din gamă G80 şi GV80, care să concureze cu modele precum BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class.
0
1,059
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!