Gest nemaivăzut al poliţiştilor din Germania: au pus mână de la mână pentru a-i cumpăra benzină unei americance

7 Mai 2021, 19:41
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul nemaivăzut e raportat de o secţie de poliţie din Germania. O americancă de 22 de ani a rămas miercuri după-amiază fără benzină pe o autostradă din Germania, undeva între Erlangen şi Nurnberg. Femeia avea şi copilul ei în maşină, iar ca lucrurile să fie cu adevărat grave, aceasta avea şi telefonul stricat, dar şi nici un ban cash la ea.
Prin urmare, s-a văzut nevoită să folosească unul din stâlpii ăia ciudaţi, oranj, pe care scrie SOS şi pe care nimeni nu-i mai foloseşte în zilele noastre. Acolo se ascunde un telefon fix, însă, care-ţi face legătura cu serviciile de urgenţă. Femeia a sunat şi a cerut ajutor. De cealaltă parte a liniei, operatorul a gândit nemţeşte, că asta nu e o urgenţă, dar a vrut să ajute, totuşi, femeia şi i-a trimis un vehicul de asistenţă rutieră de la un club, gen ADAC.

Ajuns la faţa locului, şoferul vehiculului de asistenţă a constatat că femeia nu e membră a clubului, nu are bani gheaţă, iar cardul ei nu e acceptat de terminalul său. Aşa că a refuzat s-o ajute şi a sunat la poliţie, pentru ca aceştia din urmă să preia cazul.
În mod normal, poliţiştii germani au o adevărată alergie de la asemenea situaţii şi cu siguranţă dacă femeia ar fi fost o localnică îi emiteau o amendă usturătoare. Dar în acest caz a fost vorba de o turistă americancă, aşa că poliţiştii germani au făcut ceea ce nu fac niciodată: s-au abătut de la reguli. Au găsit o canistră la secţia lor şi au pus mână de la mână echivalentul a o cafea, după care au mers şi au cumpărat de ei benzină pentru femeia blocată pe autostradă. Apoi o patrulă i-a livrat benzina femeii, după care aceasta a putut să-şi continue drumul.
Totuşi, deşi menţionează că au ajutat-o cu generozitate specială, poliţiştii germani îi amintesc femeii că ar fi normal ca ea să le întoarcă banii cheltuiţi de ei pentru benzina ei. Dacă n-ar fi fost acest ultim detaliu, n-am fi crezut că aşa ceva se putea întâmpla în Germania, nu-i aşa?
0
1,156
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!