Gigafactory Berlin se amână din nou. Producţia nu va demara în acest an

4 Mai 2021, 14:18
Denis Godorozea
Tesla se tot confruntă cu probleme cu prima sa uzină Gigafactory din Europa, construcţia căreia a demarat în Germania, în apropiere de Berlin. Conform planurilor anterioare, producţia urma să înceapă în acest an şi să asigure cererea în creştere pentru electromobilele americane, dar se pare că noile probleme au impus modificări în planurile lui Elon Musk.
De altfel, aceasta nu este prima amânare din cadrul proiectului Gigafactory Berlin. Dacă iniţial se planifica startul producţiei pentru luna iulie a acestui an, ulterior Musk a anunţat că primele electromobile vor părăsi porţile uzinei nu mai devreme de toamna 2021. Mai nou, potrivit Automobilwoche cu referire la oficiali din cadrul Tesla, producţia va putea începe abia în ianuarie 2022, respectiv livrările maşinilor Tesla made in Germany va avea loc cam prin primăvară.
Potrivit sursei, amânarea este dictată de problemele cu construcţia zonei de producţie a bateriilor, în timp ce diviziunile de vopsire şi asamblare a electromobilelor sunt aproape finisate. Amintim că primul model asamblat la uzina din Berlin va fi crossover-ul compact Tesla Model Y, model ce se bucură acum de cea mai mare cerere în gama americanilor. Ulterior acesta va fi acompaniat de sedanul Model 3, apropiat de crossover în materie de substrat tehnic.
0
1,047
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!