Hyundai vrea să bată nemţii premium la ei acasă: Genesis vine oficial în Europa

4 Mai 2021, 17:34
Denis Godorozea
După mai mulţi ani de la lansarea oficială a brandului, Genesis se pregăteşte să vină oficial în Europa, unde să înceapă o nouă bătălie crâncenă cu principalii concurenţi din triada premium germană, inclusiv la ei acasă. Iniţial brandul premium din cadrul concernului Hyundai va lansa pe Bătrânul Continent două modele din gama actuală formată din 5 maşini, dar ulterior aceasta va fi completată, inclusiv cu un electromobil dedicat.
Aşadar, modelele Genesis vor fi disponibile în Europa începând cu luna iunie a acestui an, primele modele pe listă fiind sedanul G80 şi SUV-ul GV80. Modelele respective concurează pe alte pieţe cu sedanurile şi SUV-urile Audi A6/Q7, BMW Seria 5/X5 şi Mercedes-Benz E-Class/GLE.
Imediat după coreenii planifică să lanseze pe Bătrânul Continent şi sedanul G70 cu SUV-ul compact GV70, care concurează, respectiv, cu modele precum Audi A4/Q5, BMW Seria 3/X3 şi Mercedes-Benz C-Class/GLC. Totodată, pe anumite pieţe este prezent şi sedanul de top din segmentul executiv Genesis G90, însă în Europa acesta ar putea veni doar odată cu lansarea viitoarei generaţii.
Cel mai probabil gama iniţială va fi formată doar din benzinarele tradiţionale din portofoliul Genesis, însă ulterior marca va prelua unităţi electrificate de la modelele Hyundai, dar va mai lansa şi versiunea 100% electrică a sedanului G80 Electrified, debutată în China acum câteva săptămâni.
Afară de aceasta, coreenii promit şi o surpriză electrică special pentru cumpărătorii europeni, dar nu oferă mai multe informaţii la ora actuală. Cel mai probabil, este vorba despre un SUV electric bazat pe aceeaşi platformă cu Ioniq 5 şi KIA EV6.
0
1,067
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!