Imagini noi cu viitoarea generaţie Renault Megane, 100% electrică

7 Mai 2021, 12:31
Denis Godorozea
În cadrul conferinţei Renault Talk francezii au dezvăluit mai multe informaţii despre planurile de dezvoltare pentru viitorii ani, printre care şi imagini de teasing cu versiunea de serie a noii generaţii a bestseller-ului Megane. Amintim că cu schimbul de generaţii hatch-ul francez va prelua o filosofie absolut nouă, fiind un semi-crossover, 100% electric.
În materie de design exterior noul Renault Megane, numit acum E-Tech Electric, se inspiră de la conceptul stilat Megane eVision, debutat în premieră în octombrie 2020. De altfel, francezii au promis atunci că varianta de serie va fi apropiată de concept în proporţie de 95%, însă nu a fost dezvăluit şi habitaclul prototipului, imagini pe care le putem vedea acum în varianta de serie.
Noul Megane E-Tech Electric va aduce o nouă arhitectură interioară, cu două display-uri generoase unite într-un corp, cu instrumentar de bord digital de cel puţin 10 inch şi un ecran tactil pentru sistemul multimedia de generaţie nouă, însă montat vertical. Megane va avea un stil minimalist interior, cu majoritatea comenzilor şi sistemelor periferice controlate prin intermediul ecranului, dar pentru ergonomie nu va renunţa în totalitate la butoanele clasice, aşezate pe partea de jos a ecranului. Consola centrală va oferi şi spaţii generoase de depozitare, inclusiv pentru smartphone, cu spaţiu dedicat şi încărcător wireless inclus.
Mai puţine informaţii sunt oferite despre sistemul de propulsie şi baterii, dar cel mai probabil Megane va oferi o gamă generoasă de versiuni şi la acest capitol, inclusiv cu versiuni cu tracţiune integrală şi, respectiv, două motoare electrice. Or, Megane va avea la bază arhitectura pe care a debutat crossover-ul Nissan Ariya, deci platforma modulară CMF-EV.
Debutul oficial al versiunii de serie Renault Megane E-Tech Electric va avea loc pe parcursul anului viitor, urmând ca în showroom-uri modelul să-şi facă apariţia până la sfârşitul lui 2022. Dacă francezii vor reuşi să menţină şi preţul accesibil pentru compacta din segmentul C, atunci acest nou Megane electric este cu siguranţă condamnat la succes, nu?
0
1,085
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!