În luna aprilie Volvo a reuşit să-şi dubleze vânzările la nivel global: XC40 este cel mai solicitat model

6 Mai 2021, 15:02
Denis Godorozea
Volvo a reuşit performanţa să-şi dubleze vânzările la nivel global în luna a aprilie a acestui an în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea spectaculoasă a vânzărilor este dictată de remedierea situaţiei pandemice dar şi interesul sporit pentru crossover-ul compact suedez XC40, ce va fi acompaniat curând pe piaţă de versiunea mai stilată cu siluetă coupe, C40.
Aşadar, în aprilie 2021 constructorul suedez a comercializat un total de 62,724 automobile la nivel global. Acest rezultat constituie o creştere de 97.5% în raport cu aceeaşi lună a anului precedent, deci aproape dublu faţă de rezultatul de 31,760 unităţi vândute în aprilie 2020. Volvo menţionează că o asemenea creştere a fost posibilă datorită unei cereri sporite înregistrate de modelele mărcii suedeze pe pieţele Bătrânului Continent, dar şi SUA.
Cel mai mare aport în atingerea unui asemenea rezultat l-a avut crossover-ul compact XC40, vândut într-un număr de 19,833 unităţi. Acesta este urmat de XC60, cu un total de 17,925 unităţi, şi XC90, cu rezultat de 9,371 unităţi. Astfel, sedanurilor şi break-urilor (inclusiv cu capacităţi sporite în offroad, din seria Cross Country) le revine un rezultat de doar circa 16 mii unităţi comercializate din totalul automobilelor Volvo vândute în aprilie. Respectiv, suedezii planifică să diversifice şi mai mult oferta în segmentul SUV-urilor, gama urmând să fie completată cu modelul stilat C40 Recharge în scurt timp, dar care va fi disponibil exclusiv într-o versiune electrică.
0
883
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!