Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ineos a finalizat cele mai dificile teste cu Grenadier, dar offroader-ul vine abia peste un an

13 Mai 2021 - 13:18
Denis Godorozea
Compania britanică Ineos a dezvăluit noi informaţii despre proiectul offroader-ului Grenadier, model inspirat de clasicul Land Rover Defender, prezentat mai devreme. Se pare că maşina cu design clasic este aproape gata de producţia de serie, finalizând cu succes o nouă etapă de teste în regim de exploatare real, însă debutul comercial se va lăsa aşteptat încă cel puţin un an.
Potrivit autorului proiectului, Sir Jim Ratcliffe, Grenadier a încheiat cu succes testele în condiţii severe. Amintim că în ultimele luni offroader-ul britanic a fost testat în condiţii de temperaturi extreme în nordul Suediei, dar şi în munţi din Austria. Ulterior vor urma teste de anduranţă în condiţii de temperaturi ridicate în deşerturi.
Însă chiar şi în ciuda succeselor înregistrate de Grenadier, lansarea comercială a offroader-ului se amână cu aproximativ jumătate de an. Anterior se anunţa că producţia va demara în cea de-a doua jumătate a anului curent, dar mai nou Grenadier va ajunge pe linia de producţie abia în jumătatea anului viitor.
Mai devreme Ineos a achiziţionat uzina Daimler din Hambach, Franţa, acolo unde se produc în prezent compactele electrice Smart. Potrivit contractului încheiat cu germanii, uzina va continua să producă o perioadă maşinile Smart, dar ulterior, în urma modernizării liniilor de producţie, în Franţa vor ajunge să fie produse modelele Grenadier, ce fac uz de motoare termice tradiţionale livrate de BMW. Anual se planifică producţia a cel puţin 25,000 unităţi Grenadier.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter