Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ingeniozitate chinezească: BYD prezintă electromobilul cu cutie manuală falsă pentru şcoli auto

7 Mai 2021 - 13:40
Denis Godorozea
Cutiile manuale tradiţionale devin tot mai rare în industria auto contemporană, constructorii auto renunţând la ele chiar şi la modele cu sisteme de propulsie tradiţionale, iar electromobilele deobicei nici nu au inclusă vreo cutie tradiţională. Astfel, viitorii şoferi ar putea fi lipsiţi de posibilitatea de a învăţa să conducă un automobil echipat cu cutii manuale, dar chinezii de la BYD au venit cu o soluţie pentru această problemă.
BYD a pregătit o versiune specială dedicată şcolilor auto pe baza sedanului electric e3. Maşina originală a debutat pentru prima dată în 2019 şi oferă la ora actuală doar versiuni electrice, fireşte, fără careva cutii de viteze. Pentru versiunea dedicată elevilor şcolilor auto, însă, chinezii au montat un levier tradiţional cu 5+1 trepte imitate pe tunelul central, iar instrumentarul de bord digital afişează acum un cadran adiţional, turometrul. Bineînţeles, pedala ambreiajului şi levierul cutiei nu sunt conectate cumva cu unitatea de propulsie, precum şi turometrul, deci nu este prea clar cum va funcţiona automobilul în ansamblu. Chinezii nu oferă deocamdată informaţii mai exacte în acest sens.
Comparativ cu versiunea de serie BYD e3, noua interpretare are un substrat tehnic simplificat, cu motor electric de 95 CP şi baterie de 38 kWh (varianta de serie oferă 47.3 kWh). În noua versiune, chiar şi cu capacitatea redusă a bateriei, maşina poate parcurge până la 350 km cu un singur plin al bateriilor, dar autonomia a fost calculată conform vechiului standard NEDC.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter