Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

La final de carieră, Mercedes-Benz X-Class primeşte o versiune de offroad cu 6 roţi

12 Mai 2021 - 18:32
Denis Godorozea
Cea mai neobişnuită versiune a primului (şi, probabil, ultimului) pickup din gama Mercedes-Benz a fost dezvăluită de Classic-youngtimers, platformă ce a vândut prin licitaţie un X-Class cu 3 punţi şi 6 roţi. Potrivit site-ului, maşina a fost vândută, fără a specifica preţul, iar creaţia ar aparţine atelierului de tuning Carlex Design, care nu a dezvăluit anterior informaţii despre un asemenea proiect.
Versiunea numită X 350 D 6 Wheeler a fost inspirată de monstruosul Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6, însă offroader-ul dezvoltat de Carlex Design nu a beneficiat de vreun propulsor mai puternic decât ceea ce se oferă standard pe un X-Class. Ei bine, chiar şi cu un motor, aparent, standard, modificările tehnice sunt enorme.
Tunerii au echipat maşina cu un sub cadru în partea posterioară, au alungit bena şi au acoperit-o cu oţel. Pe exterior, pe lângă diferenţele fireşti dictate de cea de-a treia pereche de roţi, tunerii au echipat pickup-ul cu aripi evazate şi protectoare adiţionale din plastic negru pe partea inferioară. Noi par a fi şi pragurile laterale, dar şi multiple componente la nivelul suspensiei, ce au generat un surplus enorm pentru garda la sol, dar fără careva date exacte în acest sens.
Habitaclul nu a beneficiat de careva modificări importante, asta pentru că autorii proiectului şi-au dorit crearea unui pickup de offroad ceva mai practic decât monştrii din segment cu habitaclu luxos şi preţ de sute de mii de euro. Respectiv, şi cea mai mare parte din substratul tehnic a rămas aceeaşi, inclusiv motorizările unificate cu ceea ce se oferă pe Nissan Navara.
Se pare că Carlex Design a produs o serie extrem de limitată de X 350 D 6 Wheeler, fie au produs un singur pickup la comandă specială. Preţul maşinii nu a fost specificat, precum nici starea tehnică actuală. Amintim că Mercedes-Benz a renunţat complet la X-Class după câţiva ani de carieră care nu s-a soldat cu vreun succes remarcabil.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter