Lamborghini va comercializa doar supercar-uri hibride peste 2 ani: urmează şi un model electric de serie

19 Mai 2021, 14:01
Denis Godorozea
Lamborghini are planuri măreţe de electrificare — noua strategie Direzione Cor Tauri a fost dezvăluită de şeful companiei italiene Stephan Winkelmann. Trecerea la unităţi alternative de propulsie va avea loc treptat şi va demara, precum în cazul celor mai mulţi constructori auto de talie mondială, cu hibridizarea gamei de modele. Însă italienii nu vor să renunţe deocamdată nici la motoarele monstruoase.
Gama de serie Lamborghini este reprezentată în prezent de 3 modele, printre care supercar-urile Aventador şi Huracan, dar şi super-crossover-ul Urus. Nici unul dintre aceste modele nu oferă, însă, vreo motorizare hibridă, deşi în serii exclusive italienii au lansat mai devreme şi alte modele cu sisteme electrificate de propulsie, precum e şi modelul Sian.
Pentru acest an, potrivit informaţiilor distribuite în comunicatul oficial, Lamborghini va lansa ultimele două motorizări clasice cu combustie internă, fără vreun componente electrificate, iar inima acestor maşini vor fi faimoasele benzinare V12. Începând cu anul viitor, însă, fiecare premieră Lambo va avea câte un sistem electrificat de propulsie.
Un model absolut nou şi de serie cu sistem plug-in hybrid va apărea în 2023, iar cu un an mai târziu italienii vor renunţa în totalitate la motorizările clasice cu combustie internă, deci indiferent de motor, fie chiar şi un V12, sistemul va integra şi cel puţin câte un motor electric. În context, Lamborghini a dezvăluit ţinta pentru următorii 4 ani — reducerea cu 50% a emisiilor medii per gamă de modele, iar cu acest scop au fost alocate investiţii de circa 1.5 miliarde euro. Primul electromobil cu emblema Lamborghini va apărea după 2025, acesta urmând să devină cel de-al patrulea model de serie din gama fixă a italienilor.
0
874
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!