Legendara Toyota Supra din primul The Fast and the Furious va fi vândută la licitaţie

24 Mai 2021, 17:19
Denis Godorozea
Casa Barrett Jackson va organiza o licitaţie în cadrul căreia va fi vândută legendara Toyota Supra utilizată de celebrul Paul Walker în prima peliculă din seria The Fast and the Furious. Este vorba exact despre maşina cu care gonea eroul Brian O'Conner, ei bine, una dintre maşinile de pe platoul de filmare, or această Supra a avut mai multe replici pentru diverse scene.
Maşina din imagini a fost utilizată pentru filmări statice, astfel încât şi peste 20 de ani de la filmări se află într-o stare tehnică foarte bună. Pentru prima dată această Supra a părăsit porţile uzinei Toyota în 1994, având sub capotă benzinarul 2JZ-GTE, condimentat cu două turbocompresoare şi cutie automată cu 4 rapoarte. Nu se cunoaşte cu exactitate, dacă sportiva a fost supusă modificărilor tehnice, dar în portbagaj are instalate fixatoare speciale pentru butelii de sistem NOS.
Protagonista primului film Furios şi Iute are caroseria revopsită în nuanţa portocalie preluată din portofoliul Lamborghini, beneficiind de un kit de tuning exterior cu componente livrate de la diverse companii terţe. Aici se enumeră barele de protecţie Bomex, eleronul posterior APR, capota TRD, jante Dazz Motorsport Racing, dar şi scaune sport şi volan Momo.
De altfel, soarta ulterioară a acestei maşini în cadrul Universal Pictures a fost şi mai curioasă, or pentru cea de-a doua peliculă din serie, 2 Fast 2 Furious, maşina a fost revopsită într-o nuanţă aurie pentru actorul Michael Ealy, ce a interpretat rolul lui Slap Jack, unul dintre concurenţii lui O'Conner în prima cursă din film. Ulterior, însă, maşina a fost readusă la condiţia primei pelicule.
0
2,325
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!