Lexus a dat startul electrificării: primul PHEV va fi lansat în acest an şi va fi urmat de un electromobil

20 Mai 2021, 16:16
Denis Godorozea
Lexus anunţă lansarea unui prim model cu sistem de propulsie plug-in hybrid până la sfârşitul acestui an. Japonezii nu au dezvăluit prea multe informaţii despre tipul de caroserie şi viitoarea motorizare, dar dacă e să analizăm gama actuală Lexus, putem anticipa că noul PHEV va fi lansat pe lista motorizărilor pentru viitorul NX de generaţie nouă.
Una dintre cele mai importante premiere planificate de Lexus pentru anul curent este lansarea celei de-a doua generaţie a crossover-ului compact NX. Mai devreme modelul a fost deconspirat în întregime în mediul online, iar debutul oficial se aşteaptă în toamnă-iarnă. La ora actuală Lexus nu oferă careva informaţii mai exacte despre substratul tehnic, dar tot mai devreme se anticipa că NX va migra cu noua generaţie pe platforma modulară GA-K, unificată cu noua gamă Toyota, pe care a debutat şi noua generaţie a sedanului Lexus ES.
Respectiv, NX plug-in hybrid ar putea avea un substrat tehnic foarte apropiat de cel al lui Toyota RAV4 PHEV. Amintim că motorizarea hibridă disponibilă pe RAV4 este compusă din benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, acompaniat de două motoare electrice cu un total de 306 CP. Motoarele electrice sunt alimentate de o baterie cu capacitate de 18 kWh, ce promite autonomii de circa 70 km în regim 100% electric.
În scurt timp după primul PHEV, Lexus va lansa şi un electromobil de generaţie nouă. Acesta va evolua din conceptul LF-Z, prezentat mai devreme, urmând a fi un SUV nou în gama japonezilor. Dar nici în acest caz Lexus nu oferă careva clarităţi, astfel încât putem doar anticipa un substrat tehnic unificat cu viitorul SUV Toyota dezvoltat pe vaza prototipului bZ4X şi platforma e-TNGA. Amintim că până în 2025 Lexus planifică să lanseze nu mai puţin de 10 modele noi, toate electrificate, hibride sau 100% electrice.
0
938
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!