Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lupul în blană de oaie: BRABUS a creat un nou bolid capabil să umilească supercar-urile de milioane

6 Mai 2021 - 17:36
Denis Godorozea
BRABUS prezintă noua sa creaţie nebunatică, capabilă să umilească supercar-urile de milioane pe circuitul de curse sau autostrăzile germane. Noul BRABUS 800 are la bază versiunea actualizată Mercedes-Benz E-Class facelift în varianta de top E 63 AMG, dar cei din Bottrop au reuşit să stoarcă performanţe neverosimile din unitatea V8 de 4.0 litri.
Pachetul de modificări stilistice nu aduce modificări majore în raport cu varianta de serie AMG E 63. Sportivele semnate de maeştrii din Bottrop vor putea fi distinse prin splitter-ul frontal de dimensiuni mai mari, eleronul compact de pe capacul portbagajului şi noul difuzor cu două terminaţii duble ale sistemului de evacuare, toate realizate din fibră de carbon. Împreună cu nuanţa neagră distinctivă şi jantele originale de 21 ţoli cu accente de culoare roşie, aceste modificări sunt suficiente, însă, pentru a-i oferi berlinei un aspect şi mai fioros.
Modificările tehnice se rezumă la actualizarea unităţii de control a motorului şi instalarea unor noi sisteme de admisie şi evacuare. Acestea aduc un surplus de 188 CP şi 150 Nm, puterea totală a sistemului twin-turbo V8 de 4.0 litri fiind de 800 CP şi 1,000 Nm. Cuplul este gestionat de cutia automată cu 9 rapoarte şi transmisia integrală 4MATIC+. Totodată, tunerii din Bottrop se oferă să modifice şi suspensia pneumatică, ce rezultă într-o gardă la sol micşorată cu până la 20 mm, în funcţie de regimul de rulare selectat.
Datorită modificărilor, BRABUS 800 poate accelera până la 100 km/h în doar 3.0 secunde, fiind cu aproximativ jumătate de secundă mai rapid decât varianta de serie. Acelaşi pachet de modificări este oferit şi pentru break-ul Estate E 63 AMG Estate, ce este capabil să accelereze până la 100 km/h în 3.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic în ambele cazuri la 300 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter