Mercedes-Benz completează lista motorizărilor celui mai compact electromobil din gamă, EQA

6 Mai 2021, 17:03
Denis Godorozea
Mercedes-Benz anunţă completarea gamei de motorizări disponibile pentru cel mai compact electromobil din portofoliu — proaspătul crossover EQA, debutat în premieră mondială cu câteva luni mai devreme. Mai nou, crossover-ul electric va fi disponibil cu două motoare electrice şi, respectiv, cu tracţiune integrală.
Amintim că din momentul lansării germanii au anunţat pentru noul EQA o singură motorizare cu indicele 250. Aceasta oferă un motor electric ce acţionează roţile punţii faţă şi dezvoltă 190 CP şi 375 Nm. Această motorizare va rămâne a fi în continuare cea mai accesibilă din ceea ce oferă germanii la moment, or celelalte două, anunţate acum, oferă câte două motoare electrice şi performanţe apropiate de modele AMG în cazul compactelor cu motoare termice.
Primul pe listă în noua gamă de motorizări este crossover-ul EQA 300 4MATIC, ce oferă la activ 228 CP şi 390 Nm. În această ipostază electromobilul compact poate accelera până la 100 km/h în 7.7 secunde. Noua variantă de top, EQA 350 4MATIC, oferă un tandem similar format din două motoare electrice, dar care dezvoltă 292 CP şi un cuplu generos de 520 Nm. În aceste condiţii EQA poate accelera până la 100 km/h în 6.0 secunde, fiind cu aproape 3 secunde mai rapid decât varianta de bază EQA 250.
Indiferent de opţiunea selectată, viteza maximă rămâne a fi limitată la 160 km/h, iar clienţii nu pot alege şi capacitatea bateriei, fiind disponibilă singura variantă de 66.5 kWh, pentru care germanii promit autonomii de pânâ la 432 km cu un singur plin, în funcţie de motorizare, conform standardului WLTP. Varianta EQA 300 porneşte în Europa de la circa 53,500 euro, pe când varianta de top EQA 350 are un preţ de minim 56,200 euro.
0
824
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!